Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Hoeveel zuiniger is de vernieuwde Opel Astra (2019)?

Opel heeft de Astra vernieuwd en de nadruk ligt op efficiëntie en uitstoot. De nieuwe benzine- en dieselmotoren zijn tot 19 procent zuiniger. Astra’s met zo’n milieuvriendelijkere motor herken je aan de nieuwe grille met 3D-effect.

De Opel Astra (2019) is leverbaar met 1,2-liter of 1,4-liter benzinemotoren met drie cilinders en een turbo. De 1.2 levert naar wens 110, 130 of 145 pk en is altijd gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Opel belooft een daling in brandstofverbruik van 19 procent en 15 procent minder CO2-uitstoot. De (eveneens) 145 pk sterke 1.4 wordt alleen geleverd met - verrassing – een CVT.

9-traps automaat voor Opel Astra (2019)

De krachtigste dieselmotor is leverbaar met een 9-traps automaat. De 1,5-liter turbodiesel levert 122 pk en 285 Nm. Vind je zelf schakelen geen straf, dan kun je ook de basisdiesel met 105 pk en 260 Nm aanvinken. Beide motoren zijn 17 procent zuiniger dan voorheen en stoten 10 procent minder CO2 uit. Dat is mooi meegenomen.

opel-astra-2019-27-2

Nieuwe schokdempers

Het onderstel kreeg nieuwe schokdempers voor meer comfort en het optionele sportonderstel biedt het tegenovergestelde, namelijk stijvere schokdempers. Plus een directe besturing en achtwielophanging met Watt-stangen.

Eerste Opel met digitaal instrumentarium

Nieuwe technische snufjes zijn er ook. Zo is de Opel Astra (2019) de eerste Opel met een digitaal instrumentarium. Een nieuwe camera aan de voorzijde herkent andere voertuigen, voetgangers en verkeersborden. De achteruitrijcamera is ook verbeterd, met duidelijker beeld in het donker.

17 procent meer luidsprekers

Wat nog meer? Extra's die tegenwoordig als normaal worden gezien, zoals een inductielader voor je telefoon, Apple CarPlay en Android Auto, en een high-end audiosysteem met een miljoenmiljard luidsprekers. Zeven luidsprekers in het geval van de vernieuwde Astra, gemaakt door Bose. Dat is een toename in luidsprekers van 17 procent. De oude Astra had er namelijk maar zes.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Land Rover Defender Hard Top: Dit is de bedrijfsauto die je wilt!

Autonieuws

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt óók als PHEV plug-in hybride

Autonieuws

Fiat Chrysler krijgt miljardenlening van Italiaanse staat

Autonieuws
Ontdek meer