Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

In deze auto’s rijden de bekendste dj’s ter wereld

De miljoenen die de bekendste dj’s ter wereld verdienen moeten natuurlijk ook worden uitgegeven. Privéjets en luxe hotelkamers zijn een vaste kostenpost, maar voor mooie auto’s trekken deze plaatjesdraaiers net zo goed graag de portemonnee.

Welke muzikant droomt er niet van: hit na hit scoren en overal ter wereld optreden voor duizenden uitzinnige fans? Alleen al ons kleine landje bulkt van de zeer succesvolle dj’s die hun hand niet omdraaien voor stadionconcerten en samenwerkingen met wereldsterren als Snoop Dogg, Rita Ora en Justin Bieber.

Met het Amsterdam Dance Event (ADE) voor de deur rijst de vraag: in welke auto’s rijden de grootste dj’s ter wereld rond als ze niet in hun vliegtuig zitten of op het podium staan? Hieronder voor je uitgezocht met het 250.000 occasions tellende aanbod van AutoScout24 bij de hand.

Pijlsnelle bolides

Van de Nederlandse top-dj’s (en dat zijn er nogal wat) is Nick van de Wall alias Afrojack met afstand de meest fervente autoverzamelaar. Sinds het geld met bakken tegelijk wordt bijgeschreven op zijn bankrekening is het in zijn garage een komen en gaan van pijlsnelle bolides.

De 32-jarige muzikant heeft onder andere een Ferrari F12 Berlinetta, Lamborghini Aventador, Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé en een rode Ferrari 458 in bezit gehad – die laatste reed hij in 2013 tegen de vangrail. Eerder dit jaar deed de muzikant mee aan de autorally Gumball 3000 in zijn Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.

Dat ook Hardwell een dure smaak heeft, bleek toen hij in 2016 werd gespot met een Audi R8. Later ruilde Robbert van de Corput, die in 2013 én 2014 de eerste plaats in DJ Mag’s Top 100 bezette, zijn R8 in voor een iets bescheidener model: de Audi S7.

Poseren met pronkstukken

Als Martin Garrix daadwerkelijk alle auto’s bezit waarmee hij ooit heeft geposeerd, dan staat zijn garage bomvol. Er is één probleem: Martijn heeft nog geen rijbewijs. In 2016 werd de dj tijdens ADE rondgereden in een elektrische BMW i8 bedrukt met zijn eigen naam. Sindsdien liet hij zich fotograferen met de meest extravagante auto’s, van een rode Ferrari 488 tot een zwarte Lamborghini Aventador. Vooralsnog zal 's werelds beste dj (volgens DJ Mag) het echter met een chauffeur moeten doen.

Tiësto is in de loop der jaren gespot met allerlei auto’s. Op Instagram poseert hij onder andere met een Bentley Mulsanne, een Mercedes-Benz G-Klasse en een Tesla Model X.

Aan de andere kant van de oceaan kunnen de dj’s er ook wat van. Steve Aoki liet zich ooit fotograferen op het dak van zijn Rolls-Royce Ghost en ook DJ Khaled is groot fan van het Britse luxemerk. Hij heeft onder andere een Wraith en een Phantom. Zijn nieuwste pronkstuk is overigens een hagelwitte Maybach 62.

Vind jouw droomauto

Ben je toe aan een nieuwe auto: pijlsnel, scherp geprijsd of beide? Start je zoektocht bij AutoScout24. Op het grootste autoplatform van Nederland en Europa zijn 250.000 occasions verzameld. Dankzij de slimme filters op AutoScout24.nl en in de 2,5 miljoen keer gedownloade app kun je gericht aan de slag. Ook voor verkopers is het platform ideaal: een advertentie plaatsen is gratis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Autonieuws

Interview Max Verstappen: "Een overwinning is inmiddels niet meer goed genoeg"

Autonieuws

Eerste Renault Mégane Plug-in Hybrid is er vanaf 30.990 euro

Autonieuws
Ontdek meer