Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Je raadt nooit hoeveel geld Aston Martin dit jaar verloor

Dat het niet goed gaat met Aston Martin, weten we. Maar door de coronacrisis staat het water de sportwagenfabrikant aan de lippen. In de eerste zes maanden van dit jaar verloor Aston Martin zo'n 227 miljoen pond. Omgerekend is dat meer dan 250 miljoen euro. Oftewel, een kwart miljard.

De coronacrisis is geen van de autofabrikanten in de koude kleren gaan zitten. McLaren balanceerde op de rand van de afgrond en ook Aston Martin heeft het alleen maar moeilijker gekregen door de wereldwijde pandemie. De verkopen zijn opgedroogd en de productie start de Britse sportwagenfabrikant pas in augustus weer.

Aston Martin DBX moet een succes worden

Aston Martin richt zich de komende tijd vooral op de nieuwe DBX. Het merk is er immers alles aan gelegen om zijn eerste suv ooit tot een groot succes te maken. Sterker nog, de toekomst van Aston Martin hangt min of meer af van hoe goed de DBX het gaat doen. Want met vooral de V8 Vantage en DB11 gaat het niet heel denderend.

Topman vervangen door AMG-baas

Eerder dit jaar verkocht Aston Martin een belang aan de Canadese miljardair Lawrence Stroll. Die stak honderden miljoenen euro's in het bedrijf in ruil voor 25 procent van de aandelen. In een poging om het negatieve tij te keren, werd topman Andy Palmer in mei vervangen door Tobias Moers, die Mercedes-AMG transformeerde tot een echte cash cow voor Mercedes-Benz.

Aston Martin vraag om overheidssteun

Het verlies van 227 miljoen pond in de eerste zes maanden van 2020 is flink hoger dan de 80 miljoen pond die Aston Martin in dezelfde periode vorig jaar verloor. De autobouwer heeft inmiddels ontslagen aangekondigd en probeert uit alle macht de voorraden terug te dringen. Ook is er een verzoek bij de Britse overheid ingediend voor financiële steun.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer