Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Kia verandert van naam! Piet, Henk, Klaas: wat wordt het?

Kia heeft besloten om zijn naam te veranderen. Een leger hippe consultants en snelle marketingjongens heeft aan die beslissing vast tonnen verdiend, dus zijn we ontzettend benieuwd naar het resultaat. Kia was Kia. En is nu...

Nog steeds Kia.

Het enige verschil is dat de Zuid-Koreaanse fabrikant eerst officieel Kia Motors heette en nu gewoon Kia. "De nieuwe naam weerspiegelt de verbrede visie van het merk", zo schrijft de Nederlandse importeur, die nu geen Kia Motors Nederland B.V. meer heet, maar Kia Nederland B.V. Met andere woorden: we moeten Kia niet meer als autofabrikant zien, maar als een leverancier van mobiliteit.

Kia EV6 wordt een belangrijke elektrische auto

Duurzame mobiliteit, moeten we eigenlijk zeggen, want Kia is lekker bezig op elektrogebied. De nieuwe Kia EV6 - een stekker-suv in de klasse van de Volkswagen ID.4 - wordt een belangrijke auto, net als zijn broertje: de Hyundai Ioniq 5. Beide zijn in staat om enorm snel te laden. Veel sneller dan de concurrentie.

Naamsverandering zegt het publiek waarschijnlijk niks

"Dat het weglaten van één woord zo'n groot effect kan hebben", zegt Léan Verstoep, directeur van Kia Nederland, over de 'nieuwe' naam van zijn bedrijf. Maar waarschijnlijk is het effect helemaal niet zo groot. Dit soort naamsveranderingen zegt het publiek helemaal niks. Kia blijft Kia. Dat nu de toevoeging 'Motors' weg is, heeft vooral intern consequenties. Want nu moet al het briefpapier worden aangepast...

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Ook jouw elektrische Volvo XC40 krijgt binnenkort meer actieradius

Autonieuws

Taiwanese iPhone-fabrikant Foxconn onthult twee elektrische auto's

Autonieuws

Brandbrief aan politieke partijen: 'Investeer nou eens structureel in mobiliteit!'

Autonieuws
Ontdek meer