Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mitsubishi ontwikkelt geen nieuwe modellen meer voor Europa

Het Europese modellengamma van Mitsubishi is de laatste jaren behoorlijk uitgedund. Het Japanse merk alleen nog de Space Star, ASX, Eclipse Cross, Outlander en L200. Vandaag maakte Mitsubishi bekend dat het daar voorlopig bij blijft. Er worden geen nieuwe auto's meer ontwikkeld voor Europa.

Dat heeft met twee dingen te maken: de uitbraak van het coronavirus en de herpositionering van Mitsubishi binnen de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Want ook Mitsubishi is diep geraakt door de coronacrisis. De fabrikant verwacht over het boekjaar 2020 (dat eindigt in maart 2021) een verlies van 140 miljard yen (omgerekend meer dan 1,1 miljard euro). Omdat het daarvoor ook al niet lekker ging, wordt er nu flink in de kosten gesneden. De Mitsubishi Pajero wordt uit productie genomen, slecht presterende dealers worden gesloten en er gaan ontslagen vallen.

Mitsubishi Outlander PHEV

Binnen de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance krijgt Mitsubishi een vooral op Azië gerichte rol. Daarbij blijft het merk actief in Afrika, Australië en Zuid-Amerika. Hoe de toekomst voor Mitsubishi er in Europa uitziet, is nog niet bekend, maar het lijkt erop alsof de autobouwer zich langzaam terugtrekt. In Nederland is Mitsubishi een kleine speler geworden. In de jaren tachtig schommelde het merk rond de 14.000 auto's per jaar, maar inmiddels is dat gedaald naar zo'n 5000 à 6000. In 2013, 2014 en 2015 maakte Mitsubishi even een bijtellingsklapper met de Outlander PHEV.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer