Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nieuwe Jeep Grand Cherokee als plug-in hybride naar Nederland

Dit is de nieuwe Jeep Grand Cherokee. Hij lijkt enorm op de Jeep Wagoneer Concept - die vorig jaar werd onthuld - en is de kortere versie van de reeds geïntroduceerde Grand Cherokee L. Het model komt in 2022 naar Nederland, met een plug-in hybride-aandrijflijn.

Het design van de Jeep Grand Cherokee zagen we eerder op de Jeep Wagoneer Concept, die op zijn beurt inspiratie haalde uit de klassieke Jeep Wagoneer uit de jaren zestig en zeventig. De neus van de Grand Cherokee leunt een heel klein beetje naar voren, en is voorzien van een lage, tegen de motorkap opgetrokken Jeep-grille, met daarnaast slanke koplampen. De achterzijde van het model is fantasielozer, en volgt duidelijk de Jeep-trend van de laatste jaren.

Jeep Grand Cherokee L is een 5,2 meter lange zevenzitter

In januari maakten we kennis met de Grand Cherokee L, die niet naar ons land komt. De grote zevenzitter meet 5,2 meter in de lengte, waarmee hij bijna 40 centimeter langer is dan de vorige Grand Cherokee. In het interieur is plek voor drie zitrijen en 484 - 1330 liter bagage. Als je niet alleen de derde zitrij, maar ook de tweede platgooit, dan is er zelfs genoeg ruimte voor 2400 liter aan koffers, tassen en dozen.

Grand Cherokee met infotainmentscherm voor de passagier

De gewone Jeep Grand Cherokee heeft geen zeven zitplaatsen, maar vijf. Hij is 4,9 meter lang, heeft een 13 centimeter kortere wielbasis (bijna 3,0 meter) dan de Grand Cherokee L, en kan maximaal 1067 liter aan bagage meenemen. In het interieur vinden we een 10,3-inch digitaal instrumentenpaneel, een 10,1-inch infotainmentscherm, en optioneel een 10,2-inch display voor de passagier.

Plug-in hybride Grand Cherokee 4xE voor Nederland

De onzinnige motoren - een 3,6-liter V6 met 294 pk en een 5,7-liter V8 met 362 pk - blijven in de Verenigde Staten. Voor ons relevant is alleen maar de plug-in hybrideversie die er ook komt: de Grand Cherokee 4xE. Die combineert een 2.0 turbo met twee elektromotoren voor een totaalvermogen van 380 pk en 637 Nm koppel. Op elektrokracht alleen komt de Grand Cherokee ongeveer 40 kilometer ver, dankzij een 17 kWh-batterij.

jeep-grand-cherokee-2021-39-2

jeep-grand-cherokee-2021-39-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Ook jouw elektrische Volvo XC40 krijgt binnenkort meer actieradius

Autonieuws

Taiwanese iPhone-fabrikant Foxconn onthult twee elektrische auto's

Autonieuws

Brandbrief aan politieke partijen: 'Investeer nou eens structureel in mobiliteit!'

Autonieuws
Ontdek meer