Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Nieuwe Renault Kangoo ook weer volledig elektrisch

Renault liet de nieuwe Kangoo meer dan anderhalf jaar geleden in conceptvorm zien en komt nu pas met het productiemodel. Hij debuteert in de lente van 2021, tegelijk met de Renault Express. De kersverse Renault Kangoo is ook weer als volledig elektrische auto te bestellen.

De vorige generatie Renault Kangoo hield het lang vol. Het Franse bestelbusje / mpv'tje bleef liefst dertien jaar op de markt. Hij was er ook als volledig elektrische Kangoo Z.E., met een actieradius van maximaal 220 kilometer. Wat de specificaties zijn van de nieuwste Renault Kangoo Z.E. is nog niet bekend.

Renault Express is Dacia Dokker met andere neus

Sowieso laat Renault weinig los over de nieuwe Kangoo. Hij komt er als bestelbusje en als mpv met vijf zitplaatsen, alleen krijgen wij in Nederland die laatste versie niet. Interessant is dat Renault gelijk de Express introduceert (eveneens alleen als bestelversie). Dat model wordt iets lager gepositioneerd dan de Kangoo en is eigenlijk gewoon een Dacia Dokker met een andere neus.

Interieur Renault Kangoo is duidelijk moderner

Op het eerste gezicht is moeilijk om het verschil te zien tussen de Renault Kangoo en de Renault Express. Zet je ze naast elkaar dan valt op dat die laatste iets compacter iets. Het interieur van beide auto's verschilt volledig. Het dashboard van de Kangoo is duidelijk moderner.

renault-kangoo-2020-47-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

7 vragen over de DS 4: waarom hij heel Frans, maar ook een beetje Duits is

Autonieuws

Hoezo actieradiusangst? EV-bezitters maken meer kilometers dan brandstofrijders

Autonieuws

Prijs Volvo C40 Recharge - Je betaalt een schijntje meer dan voor de elektrische Volvo XC40

Autonieuws
Ontdek meer