Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: AC Schnitzer ASC1 – 1-serie ASC1 van AC Schnitzer

Bij AC Schnitzer worden alle BMW’s en MINI’s aangepast naar eigen smaak. Dus ook de BMW 1-serie Cabrio moet eraan geloven. Het optische spoilerwerk is voor alle motorvarianten beschikbaar. Motorisch past AC Schnitzer alleen de 135i, 120d en 123d Cabrio aan.

AC Schnitzer heeft de scherpe lijnen van de 1-serie onderstreept met een atletisch bodykit. De ´spieren´ van BMW's nieuwste cabriolet worden zodoende extra versterkt. De BMW oogt een stuk agressiever. Een flinke onder- en achterspoiler in combinatie met een diffucer moeten de sportieve historie van BMW onderstrepen. Zij-skirts zorgen ervoor dat de voorspoiler en achterspoiler vloeiend in elkaar overlopen. Een gwijzigde sportgrille, sestroomlijnde spiegelsmaken het exterieur af.

Natuurlijk misstaan enorme wielen het geheel niet. AC Schnitzer biedt de klant dan ook voldoende keus uit haar uitgebreide assortiment. Velgen met bijhorende brede banden zijn verkrijgbaar in diverse varianten met diameters in 17, 18 en 19 inch.

Carbon

Volgens AC Schnitzer kon het interieur van de 1-serie Cabrio ook wel wat opsmuk gebruiken. Hoewel AC Schnitzer subtiel te werk is gegaan. Carbon is het toverwoord en daar heeft AC Schnitzer dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Zo zijn veel delen van het dashboard, de middenconsole, het stuurwiel, de versnellingspook en de handrem met dit lichte materiaal materiaal.

Opgepepte motorchips

Zoals gezegd levert AC Schnitzer niet voor alle motorvarianten een tuningskit. Bezit je een BMW 135i, 120d of 123d Cabrio? Dan is AC Schnitzer je graag van dienst. Het motorvermogen van de 135i stijgt door de aanpassingen van de Duitse tuner naar 360 pk (was 306 pk). De 120d krijgt er 23 pk en brengt vervolgens 200 pk over naar de achterwielen. De 123d levert 240 pk af. De winst van 36 pk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Review: Honda Jazz Hybrid (2020)

Autonieuws

1999 - 2019: Aantal verkeersdoden onder automobilisten sterk gedaald

Autonieuws

Prijs elektrische Renault Twingo Z.E. gaat Nederlanders teleurstellen

Autonieuws
Ontdek meer