Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Aston Martin One-77 – 710 pk en 750 Nm

Aston Martin heeft enkele details en twee nieuwe afbeeldingen van de One-77 vrijgegeven. De supersportwagen zal nog eind dit jaar gepresenteerd worden met een vermogen van zo’n 710 pk en 750 Nm koppel. Koolstofvezel en aluminium zijn de meest gebruikte materialen.

Eind dit jaar zal Aston Martin haar duurste model ooit presenteren, de One-77. Deze supersportwagen zal het absolute topmodel binnen het gamma worden, welke slechts in een beperkte oplage van 77 exemplaren wordt gebouwd. Het model vult de lege plek op die ontstaan is nadat de Vanquish afscheid van ons nam. De Aston Martin DBS is qua prijs en prestaties wellicht gelijkwaardig aan de Vanquish, maar wordt niet als opvolger van dit model gezien.

Nieuwe beelden Deze nieuwe schetsen die Aston Martin van de One-77 heeft vrijgegeven tonen alvast een voorproefje op wat we kunnen verwachten. Duidelijk zijn er stylingelementen van de 'oude' Vanquish in te herkennen. De daklijn toont veel overeenkomsten en wat te denken van de brede heupen en de lang gerekte motorkap. Vooral deze laatste in combinatie met de forse deuren geven de One-77 een flinke dosis 'beweging' mee. Waar de Vanquish vooral wulpse vormen kende (deuren en flanklijn), hebben deze delen bij de One-77 plaatsgemaakt voor strakke en spitsere lijnen.

7.3 liter V12 Vermoedelijk beschikt de One-77 over een 7.3 liter dikke V12 met 710 pk en 750 Nm koppel. De motor wordt net voor de vooras gemonteerd en is gekoppeld aan een 6-traps automatische transmissie. Het gewicht van de sportwagen zal niet veel meer of minder bedragen dan 1.500 kg. Om dit streefgewicht te halen maakt Aston Martin gebruik van carbonfiber (chassis ) en aluminium (carrosseriedelen). Om het enorme vermogen in goede banen te leiden zal de One-77 uitgerust zijn met die diverse elektronische hulp- en veiligheidsmiddelen. Keramische remschijven dwingen de auto te stoppen wanneer daar opdracht voor wordt gegeven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Skoda Enyaq iV al snel 3000 euro duurder dan Volkswagen ID.4 (beide 77 kWh)

Autonieuws

Elektrische Mercedes EQC 4x4² zoekt laadpalen in het wild

Autonieuws

Tesla Roadster van Elon Musk komt aan bij planeet Mars

Autonieuws
Ontdek meer