Nieuws: Audi A3 – Abt getunede Audi A3 valt S3 aan

Met 280 pk komt de door Abt onder handen genomen nieuwe Audi A3 angstig dicht in de buurt van de maar 20 pk sterkere S3. Maar er is meer tuningsnieuws uit Kempten.

Als grootste tuner van producten uit de Volkswagen Group heeft Abt een streepje voor bij de fabrikanten uit het concern. Zo ook bij Audi waar men al voordat wij uberhaupt kennis konden maken met de nieuwe A3 het tuningsprogramma gedeeltelijk klaar hadden. Gedeeltelijk inderdaad, want dat ging vooral om de uiterlijke wijzigingen die de auto dankzij een andere grille, voor- en achterbumpers en talrijk lichtmetaal een zonder meer sportieve look geven. Opvallend genoeg wijkt die bodykit echter af van de uiterlijke wijzigingen die we nu op de A3 van Abt zien en lijkt het erop dat de eerste afbeeldingen puur een vingeroefening was.

280 pk Het nieuws dat nu naar buiten komt heeft alles te maken met motorische tuning. Abt geeft daarbij aan blij te zijn met de nieuwe motoren waarmee de Audi A3 leverbaar zijn, want die zijn van zichzelf al krachtig, levendig en zeer koppelrijk. Maar bij tuners is meer altijd beter. Zodoende werd het 2.0 liter TFSI-blok getuned van 220 naar 280 pk. Inderdaad, maar 20 pk minder dan de net gepresenteerde nieuwe S3. Iets minder sterke basis besteld? Abt kan ook de 140 en 180 pk sterke benzinemotoren tunen en komt dan op respectievelijk 170 en 210 pk uit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer