Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Audi A3 – Abt getunede Audi A3 valt S3 aan

Met 280 pk komt de door Abt onder handen genomen nieuwe Audi A3 angstig dicht in de buurt van de maar 20 pk sterkere S3. Maar er is meer tuningsnieuws uit Kempten.

Als grootste tuner van producten uit de Volkswagen Group heeft Abt een streepje voor bij de fabrikanten uit het concern. Zo ook bij Audi waar men al voordat wij uberhaupt kennis konden maken met de nieuwe A3 het tuningsprogramma gedeeltelijk klaar hadden. Gedeeltelijk inderdaad, want dat ging vooral om de uiterlijke wijzigingen die de auto dankzij een andere grille, voor- en achterbumpers en talrijk lichtmetaal een zonder meer sportieve look geven. Opvallend genoeg wijkt die bodykit echter af van de uiterlijke wijzigingen die we nu op de A3 van Abt zien en lijkt het erop dat de eerste afbeeldingen puur een vingeroefening was.

280 pk Het nieuws dat nu naar buiten komt heeft alles te maken met motorische tuning. Abt geeft daarbij aan blij te zijn met de nieuwe motoren waarmee de Audi A3 leverbaar zijn, want die zijn van zichzelf al krachtig, levendig en zeer koppelrijk. Maar bij tuners is meer altijd beter. Zodoende werd het 2.0 liter TFSI-blok getuned van 220 naar 280 pk. Inderdaad, maar 20 pk minder dan de net gepresenteerde nieuwe S3. Iets minder sterke basis besteld? Abt kan ook de 140 en 180 pk sterke benzinemotoren tunen en komt dan op respectievelijk 170 en 210 pk uit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt er een sterkere, lichtere Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA?

Autonieuws

Crowdfunding gelukt! Sono Motors Sion gaat in 2022 in productie

Autonieuws

De filezwaarte stijgt, maar Nederlanders storen zich er veel minder aan

Autonieuws
Ontdek meer