Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Audi Q3 – Eerste details Audi Q3 op straat

Hoe dichterbij gereedheid, hoe groter de kans op het lekken van informatie. Nu de Audi Q3 zich in een vergevorderd stadium bevindt zijn ook de eerste details op straat terechtgekomen.

Verwacht wordt dat de nieuwe compacte crossover van Audi nog dit jaar bij de dealers staat. De informatie die uit gelekt is vertoont geen verrassingen (met al een Q5 in het gamma) maar is daardoor niet minder interessant. Het platform waarop de Q3 staat is overigens niet dat van zijn grote broer, maar afkomstig van de Tiguan. Quattro-aandrijving is uiteraard aanwezig. Qua maatvoering zal de Q3 ook ongeveer gelijk zijn aan de Volkswagen, in ieder geval in overeenstemming met zijn aartsrivaal de BMW X1.

Drie motoren Motorisch is er in eerste instantie keus uit drie krachtbronnen, te beginnen met de 2.0 liter TFSI met 170 pk en gekoppeld aan een handmatige 6-versnellingsbak. Een stapje hoger zit dezelfde tweeliter maar dan in combinatie met een automaat. Hij levert 211 pk. Uiteraard wordt het mogelijk om te dieselen met de Audi Q3. Audi zet daarvoor de 2.0 TDI met 170 pk in. Dat er in een later stadium meer motoren aan het leveringsprogramma van de Q3 worden toegevoegd sluiten we zeker niet uit. Denk dan aan een 1.4 TSI met 150 pk en de 2.0 TDI met 140 pk.

Seat Audi zal met de Q3 niet Genevè aandoen, denken we. Dit jaar staat de IAA namelijk weer op de agenda (september) en wat is nu mooier voor Audi dan een thuiswedstrijd spelen. Tegen het einde van het jaar kunnen we de Q3 bij de dealers bewonderen. De productie vindt overigens plaats bij Seat in het Spaanse Martorell. De Spanjaarden verwachten per jaar zo'n 80.000 Q3´s te bouwen. Of ze dit halen zal aan de vraag liggen, de met de Q3-productie gepaard gaande werkgelegenheid doet Spanje zeker goed.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Genesis introduceert zijn allereerste suv: de GV80

Autonieuws

Wil je nog een BMW i8? Dan moet je hem bestellen voor het te laat is

Autonieuws

Het uiterlijk van de nieuwe Toyota Mirai is een hele verbetering

Autonieuws
Ontdek meer