Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

De Bentley Continental GT Convertible is sportief en snel, maar de mooiste momenten beleef je als je wilt profiteren van zijn rust, zijn luxe en zijn ingenieuze vouwdak.

Negentien seconden, zolang duurt het om de Bentley Continental GT in een grote, vriendelijke openluchtreus te veranderen. Uiteraard hoef je daar bij Bentley niets voor te doen, behalve een knop indrukken. Binnen de bebouwde kom kun je altijd met het dak spelen als je je aan de snelheid houdt: het indrukwekkende schouwspel wordt opgevoerd tot een snelheid van 50 km/h. Zo hoef je het verkeer achter je niet te laten wachten en kun je gewoon blijven doorrijden wanneer je een luchtje wilt scheppen of voor de regen wilt schuilen.

Very British Het hightech dak heeft een geluiddemping waar zelfs een Engelsman u tegen zegt: het geluidsniveau ligt op hetzelfde niveau als bij de vorige Continental GT Coupé. Ook in de winter hoef je dus niet af te zien - handig om nu alvast te weten. Bovendien kun je optioneel een Engelse tweed-stof bestellen om het Britse gevoel compleet te maken.

Even Porsche bellen De overhang voor is bij de nieuwe Continental tot een minimum beperkt, waardoor hij er aan de voorkant compact en sportief uitziet. Aan de achterkant lijkt de Bentley met zijn vloeiende vormen juist heel breed. Wie een dure Engelse auto koopt, wil alleen het allerbeste.

Dikke kans dat geen eigenaar als Max Verstappen met zijn auto gaat rijden, maar alleen het idee dat het chassis 5 procent stijver en 20 procent lichter is dan vroeger, is al een puik weetje. Tegelijk maak je indruk op je buurman door tussen neus, lippen en sigarenwalmen door te melden dat Porsche betrokken was bij de afstemming van het onderstel.

Continental GT Convertible is een zwaargewicht Omdat de topversie standaard vierwielaandrijving én een dikke W12-motor én een gecompliceerd cabriodak heeft, weegt hij liefst 2400 kilo. Maar dat is geen enkel probleem voor de 635 pk sterke motor. Het hoge koppel van 900 newtonmeter is al beschikbaar vanaf 1350 tpm. Je kunt je nog zo'n exquise coiffure bij de kapper laten aanmeten, bij de snelheden die met de Bentley mogelijk zijn, is alle moeite voor niets. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt maar 3,8 seconden en je kunt doorrijden tot een buitenaardse snelheid van 333 km/h.

Op je heupen Als je naar de prestaties van deze zwaargewicht kijkt, valt een verbruik van 14,0 l/100 km (1 op 7,1) nog mee. De motor is hypermodern, met zijn combinatie van multipoint-inspuiting en directe injectie. De cilinderuitschakeling werkt mee aan het verlagen van het verbruik.

Superlatieven De Continental GT Convertible is een auto van superlatieven: hij is ultrasnel, ultrastabiel en ultradynamisch. Het onderstel is voorzien van een elektromechanisch systeem (48 volt) dat het overhellen stevig aan banden legt. Uiteraard kun je kiezen voor verschillende rijprogramma's, van comfortabel tot sportief. De adaptieve dempers passen zich aan je wensen aan. Krijg je het toch op je heupen, dan is de Bentley te verleiden tot razendsnelle binnenweg-etappes. Niets moet, alles kan.

Alles wordt warm De Bentley Continental GT Convertible komt het beste tot zijn recht bij een rustige rijstijl. De W12 bromt tevreden, schakelen gaat zo soepel dat je het nauwelijks merkt en de leren stoelen zitten als gegoten. Als je dan ook nog profiteert van heerlijk lenteweer, is er op autogebied maar weinig dat dichter in de buurt komt van puur geluk. Zelfs als er een mindere dag tussen zit, kan de stoffen kap achter je blijven liggen. De Continental heeft verwarming voor de armleuningen, de stoelen en het stuur. Bovendien wordt er als je dat wilt warme lucht in je nek geblazen. Wat ons betreft, heeft niemand een goed excuus om dicht te rijden.

Bentley Continental GT Convertible: conclusie De open versie van de nieuwe Bentley Continental is technisch net zo perfect als de coupé. Niet zo gek, want Porsche bemoeide zich met de ontwikkeling van het onderstel. Alleen voegt de Convertible daar nog een flinke dosis emotie aan toe. Het elegante design en de rijke uitrusting maken het Brits-Duitse feestje compleet. Wie hem kan betalen, gaat heerlijke zomers beleven met deze Bentley.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Land Rover Defender Hard Top: Dit is de bedrijfsauto die je wilt!

Autonieuws

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt óók als PHEV plug-in hybride

Autonieuws

Fiat Chrysler krijgt miljardenlening van Italiaanse staat

Autonieuws
Ontdek meer