Nieuws: BMW 1-serie – Hartge metamorfose voor Coupé en Cabrio

De Duitse tuner Hartge heeft nu ook een uitgebreid tuningspakket in de schappen liggen voor de BMW 1-serie Coupé en Cabrio. Het zogenaamde ‘Aero Kit’ omvat alle zaken zoals we dat van Hartge gewend zijn, van spoilers tot carbonsportsturen.

De carrosserie van de Hartge 1-serie Coupé en Cabrio heeft een flinke metamorfose ondergaan. Zo is de voorbumper volledig vervangen door een veel dikker exemplaar. Via de - ook niet bepaald ingetogen - zij-skirts komen we aan bij de nog heftigere achterkant. Een markante diffuser in combinatie met een ander uitlaatsysteem doet vermoeden dat er heel wat geweld onder de motorkap huist. De kofferklepspoiler zal dit vermoeden nogmaals bevestigen. De bekende 'Classic 2' lichtmetalen wielen van Hartge maken het geheel aan de buitenzijde af. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 18 en 19 inch. Een verlagingset mag natuurlijk niet ontbreken.

Interieur

Om het interieur naar eigen smaak aan te passen, heeft Hartge wellicht nog meer mogelijkheden dan voor de buitenzijde. Met zeven verschillende typen sportsturen, aluminium pedalen en andere pookknoppen is er voor ieder wat wils. Hierbij zou je Hartge-vloermatten en witte wijzerplaten die reiken tot 300 km/h nog aan toe kunnen voegen.

Meer power voor 135i

Tot op heden kan de tuner alleen een vermogensboost voor de BMW 135i leveren. De standaard 306 pk sterke twinturbo krijgt er na het aanpassen van het motormanagement 44 pk bij. Het koppel stijgt met 80 Nm naar een totale hoogte van 480 Nm.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer