Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: BMW 2-serie Coupé, Cabriolet & M2 – BMW 2-serie Coupé, Cabriolet en M2 opgefrist

Het uiteen trekken van de 1-serie Hatchbacks en de Coupé- en Cabriolet-variant was een gouden zet van BMW. In nog geen 4 jaar tijd zijn de 2-serie Coupé en Cabriolet al 140.000 keer over de toonbank gegaan. Niettemin kan een lichte facelift geen kwaad volgens de Duisters. Ook de M2 profiteert ervan.

Zoals wel vaker bij facelifts van BMW is het zoeken naar de verschillen. Maar wie goed kijkt zal ontdekken dat de grille, voorbumper en de indeling van de lichtunits net even anders zijn dan voorheen. Bi-LED-koplampen zijn bovendien standaard voortaan, terwijl de adaptieve uitvoering daarvan tegen meerprijs verkrijgbaar is. Ook optioneel vanaf nu zijn LED-mistpitten onder de voorbumper.

Meer smaken Verder heeft BMW het kleurenpalet uitgebreid met meer zomerse tinten. Ze luisteren naar de namen Sunset Orange, Seaside Blue en Mediterranblau. Daarnaast zijn er nieuwe uitvoeringen met elk zo hun specifieke kenmerken. Er is keuze uit de zogeheten Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow en de Edition Shadow. Shadow geeft in deze al aan wat je zoal kunt verwachten, namelijk minder chroom en meer zwarte details.

Interieur Aangaande de binnenzijde heeft BMW het zelfs over een nieuw dashboard dat meer op de bestuurder is gericht, maar dat valt moeilijk te geloven omdat het vrijwel krek eender oogt met dat in de prefacelift-modellen. Wel zien we een opgefrist instrumentarium, een opgewaardeerd infotainmentscherm en een nieuwe sierstrip over het dashboard lopen.

Verder wordt gesproken over de nieuwste generatie iDrive, spraakbesturing en de mogelijkheid tot draadloos opladen van smartphones plus een Wifi-hotspot. Voor wat meer praktisch gemak is de indeling van het dashboardkastje ook op de schop gegaan.

Motoren Aan het motorgamma verandert niets. De 2-serie Coupé en Cabriolet blijven leverbaar met drie-, vier- en zescilinder benzinemotoren en viercilinder-diesels. Vermogens lopen uiteen van 136 pk in 218i tot 340 pk voor de M240i. De M2 geniet ook nog steeds 370 pk. Interesse? Bestellen kan vanaf juli. Prijzen volgen nog.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer