Nieuws: BMW 7-serie – G-Power 760i Storm: 345 km/h

G-Power presenteert iets nieuws. En als zij dit doen dan kun je erop rekenen dat het hard kan, heel hard. En ja hoor, dit is de 760i Storm: de snelste toplimousine ter wereld!

Met een topsnelheid van 345 km/h hoeft het geen betoog dat dit de snelste limousine momenteel verkrijgbaar is. Van nul maar honderd duurt slechts 4,2 seconden en het traject 0-200 km/h wordt in 11,9 seconden gepiept. Zelfs met het comfort waarin een BMW 7-serie je vervoert zal dit ongetwijfeld voelbaar zijn.

Dé operatie Verantwoordelijk voor deze indrukwekkende tijden en snelheden is een opgevoerde 6.0 liter V12 bi-turbo. Na de expertise van turbospecialist ASA, ietwat stoeien met de parameters van de ECU, het monteren van een sportuitlaatsysteem en sterke injectoren produceert de twaalfcilinder een piekvermogen van 725 pk bij 5.500 tpm. Het maximale koppel bedraagt 1.000 Nm vanaf 2.000 tpm.

Bodykit Om de enorme onderhuidse krachten kracht bij te zetten ontwierp G-Power een agressieve aerodynamische bodykit met net als de Hurricane's de toepasselijk naam Storm. Alle optooiing is grotendeels opgetrokken uit koolstofvezel en dat verklaard ook zijn prijskaartje van € 365.000,-. De Li is nog eens tien mille duurder. De Silverstone RS-wielen meten 22 inch met daaromheen schoeisel van Michelin in de maat 265/30ZR22 vóór en 295/25ZR22 achter. En een verlagingset die de 7-serie 30 mm dichter tegen bij het asfalt brengt ondersteunt het rijgedrag bij hogere snelheden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer