Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: BMW ConnectedDrive – Internet in de auto

BMW maakt het dit jaar mogelijk om te internetten in de auto. Via het iDrive-systeem kunnen de bestuurder en passagier ongelimiteerd surfen op het wereldwijde web.

BMW presenteert deze innovatie in het kader van haar ConnectedDrive-ontwikkelingsprogramma waarbij de auto steeds meer een multimediaal product wordt. In tal van conceptcars zien we mogelijkheden om te internetten in de auto. Maar tot op heden heeft nog geen enkele autofabrikant daadwerkelijk de stap genomen om het internet ook echt beschikbaar te maken in de auto. In het kader van BMW ConnectedDrive presenteert de autofabrikant uit Munchen nu voor het eerst de mogelijkheid om ook echt te internetten. In de loop van 2008 zal het systeem als optie leverbaar worden op een groot aantal BMW-modellen. Weliswaar voorlopig nog niet in ons land, maar dat wordt volgens een woordvoerder van BMW Nederland volop aan gewerkt. De introductie van het systeem bij ons is nog afhankelijk van onder meer de providers en de privacywetgeving. Met dit systeem aan boord is het namelijk vanuit de dealer te zien of er een storing is in de auto. Handig, maar ook een inbreuk op de privacy.

Googelen, RSS-feeds en het weerbericht

Even een restaurant in de buurt opzoeken, het weerbericht bekijken, de aandelenkoersen bijhouden of zelfs het laatste nieuws volgen via RSS-feeds. BMW maakt het allemaal mogelijk in de auto. Als onderdeel van iDrive kunnen op het scherm internetpagina´s worden bekeken. Door simpelweg de URL in te voeren of even te Googelen is er ongelimiteerde toegang tot het wereldwijde web. Om veiligheidsredenen wordt het systeem echter wel uitgeschakeld wanneer 5 km/h of sneller gereden wordt. Behalve wanneer er een rear-entertainment-systeem is gemonteerd. Dan kunnen de achterinzittenden ook tijdens het rijden internetten of zelfs e-mailen.

Bediening via iDrive

De bediening gaat simpel (en snel) via de iDrive-controller. Deze werkt volgens BMW als een gewone muis waarbij het mogelijk is om te scrollen en te klikken. Een speciale server in de auto maakt verbinding met het internet. Om losse abbonnementen te voorkomen biedt BMW zelfs een internetabbonnement aan op basis van flat-free dataverkeer. Volgens de fabrikant zijn daarbij - afhankelijk van het netwerk en de dekking - hoge snelheden te halen. Zoals gezegd is het systeem in de loop van 2008 leverbaar in Duitsland. Wanneer wij ook kunnen internetten in BMW´s is nog even afwachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault Twingo Z.E. kán de goedkoopste elektrische auto worden

Autonieuws

Wintersportende Tesla-rijders kwamen in lange laadpaalfile terecht

Autonieuws

VW Golf verslaat BMW 3-serie als meest gezochte occasion in Europa

Autonieuws
Ontdek meer