Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Dieselmotor voor nieuwe Mercedes G-klasse – Dieselmotor voor nieuwe Mercedes G-klasse

Fans van de nieuwe Mercedes G-klasse en 'ouderwets' dieselen opgelet! Mercedes maakt deze combinatie nu ook mogelijk. Dit is de Mercedes G-klasse diesel en hij kost... 174.829 euro.

De nieuwe Mercedes G-klasse, die nu een jaar te koop is, was er tot dusver enkel met een benzinemotor: de G 500 voorzien van een 422 pk sterke 4.0 liter V8, of als G 63 AMG, goed voor een nog sterke achtcilinder met 585 pk. Daar komt de G 350 d nu bij, een dieselvariant met een opgegeven verbruik van 1 op 10. Mits je kalmpjes rijdt. De prijs van deze G-diesel is vrijwel gelijk aan de zwakste benzine en wie nu koopt, kan in de loop van het voorjaar al rijden.

Krachtigste zescilinder-diesel ooit In een serieuze offroader als de G lepel je natuurlijk geen ondermaats presterende motor. Dat is de 350 d dan ook niet. Sterker, nooit eerder beschikt het 4x4-model over zo'n krachtige zescilinder-diesel. In deze nieuwste uitvoering geniet de drieliter motor een vermogen van 286 pk bij een koppel van 600 Nm. Bovendien is die hoge trekkracht al maximaal voorhanden vanaf 1.200 tpm. De opgegeven acceleratie van 7,4 seconden geloven we dan ook meteen. Evenals een top van net geen 200 km/h. Hard zat met een terreintank als de Mercedes G-klasse.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault Twingo Z.E. kán de goedkoopste elektrische auto worden

Autonieuws

Wintersportende Tesla-rijders kwamen in lange laadpaalfile terecht

Autonieuws

VW Golf verslaat BMW 3-serie als meest gezochte occasion in Europa

Autonieuws
Ontdek meer