Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Ferrari 812 Superfast – Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Superfast, het is de term die Ferrari geeft aan de opvolger van de F12berlinetta, voluit 812 Superfast geheten. En daar is geen woord aan gelogen. Met zijn nieuwe 800 pk sterke V12 is dit namelijk de sterkste productie-Ferrari ooit.

Een prachtig eerbetoon aan het 70-jarige jubileum van de Ferrari V12-modellen. 'Een compromisloze sportwagen die zowel op de openbare weg als op het circuit maximale rijbeleving garandeert', zo opent Ferrari haar betoog voor de 812 Superfast. Het is volgens de Italianen een auto die bedoeld is voor klanten die concessies schuwen, maar tegelijkertijd toch een allround sportwagen zoeken. Oké, dat is wat tegenstrijdig, maar we begrijpen het punt.

123 pk per liter In de 812 Superfast heeft Ferrari een nieuwe 6.5 liter V12 gehangen. Die ontwikkelt 800 pk bij 8.500 tpm. Dat moet garant staan voor een heerlijk jankende motorsound. Het maximale koppel van 718 Nm komt bij 7.000 tpm volledig vrij. Voor de cijferfreaks onder ons: het specifieke vermogen ligt op 123 pk/liter.

De snelste Al deze prestaties zijn volgens Ferrari nooit eerder vertoond in een productieauto met de motor voorin. Ja, de Italianen schuwen het claimen van superlatieven niet.

Bruut uiterlijk Maar er is meer. Veel meer. Want naast de nieuwe motor werd ook het onderstel herzien, de elektronica opnieuw geprogrammeerd en het uiterlijk aangepast aan dit karakter vol superlatieven. Waar de F12berlinetta nog wel iets chiques had is de 812 Superfast gewoonweg een brute sportauto.

70 jaar Met de komst van de Ferrari 812 Superfast vieren de Italianen het 70-jarige bestaan van de Ferrari V12. Wie hem in het echt wil aanschouwen kan terecht op de Autosalon van Geneve. En wie hem in het echt wil ervaren en een 0-100 km/h sprint in 2,9 seconden wil beproeven of de topsnelheid van 'meer dan' 340 km/h wil voelen moet nog even geduld hebben. De productie start later dit jaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer