Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Ferrari – Ferrari ziet terugkeer in Le Mans LMP1 wel zitten

Het is de natte droom van iedere Le Mans-enthousiasteling: Ferrari dat terugkeert in de allerhoogste klasse van de 24 Uren van Le Mans.

De president van het Italiaanse sportwagenmerk, Luca di Montezemolo, laat tijdens de traditionele kerstspeech in de Ferrari-fabriek optekenen dat hem deelname in de LMP1-klasse een grote uitdaging lijkt. In feite is Ferrari sinds jaar en dag al actief in de befaamde 24 uursrace, maar de mensen die het nog kunnen heugen dat het steigerende paard streed om het hoogste ereschavot zijn inmiddels aardig op leeftijd. Het was namelijk in 1973 dat de Scuderia Ferrari voor het laatst op een prototype prijkte en de laatste overall-overwinning tijdens Le Mans is zelfs nog langer geleden, 8 jaar om precies te zijn. Het is Luca di Montezemolo allemaal gaan jeuken en de Ferrari-baas heeft zodoende onlangs de deur op een kier gezet dat zijn geesteskindje terugkeert naar circuit La Sarthe. In de hoogste LMP1-klasse.

Formule 1-regels De verwachte reden dat Di Montezemolo ineens met een half oog naar de Le Mans Series staart is kennelijk omdat de nieuwste Formule 1-reglementen rond de vereiste motoren en aandrijflijnen ook grotendeels aan de orde zijn bij de LMP1-klasse. Anders gezegd: Ferrari kan haar van een leeg vel papier ontwikkelde F1 V6-turbo, die oorspronkelijk bedoeld is voor hun 2014 F1-renstal, zonder al te veel moeite met goedkeuring van de Le Mans-organisatie overhevelen in een LMP1-racer. En dat maakt de 24 uurs-drempel natuurlijk een stuk lager voor Ferrari.

Of de Italianen hun warme praat daadwerkelijk gaan uitvoeren is echter nog maar de vraag. Ferrari kennende stapt het doorgaans alleen in als het een serieuze kans maakt op winnen, anders beginnen ze er niet aan. En zegevieren valt momenteel niet mee met de geoliede machine van het Audi Sport Team en enkele andere geduchte kapers op de kust. Anderzijds, Ferrari moet ook weer niet te lang wachten, want voor hetzelfde geld heeft Ford dezelfde plannen…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault Twingo Z.E. kán de goedkoopste elektrische auto worden

Autonieuws

Wintersportende Tesla-rijders kwamen in lange laadpaalfile terecht

Autonieuws

VW Golf verslaat BMW 3-serie als meest gezochte occasion in Europa

Autonieuws
Ontdek meer