Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Ferrari P4/5 – Exclusieve droomauto

Deze Ferrari P4/5 is een dreamcar in de meest letterlijke zin van het woord. De superexclusieve sportauto, die door Pininfarina is gebouwd, is namelijk de droom van Ferrari-verzamelaar James Glickenhaus. De Amerikaan liet de auto speciaal naar zijn wensen bouwen.

Multimiljonair James Glickenhaus is de trotse eigenaar van een aantal Ferrari´s en groot fan van het Italiaanse automerk. Als autosportliefhebber gaat de voorkeur van Glickenhaus uit naar de raceauto´s uit de jaren ´60. Die beide passies vormden de droomauto van de Amerikaan. Een aantal maanden geleden klopte hij aan bij Pininfarina - de Italiaanse designstudio en huisontwerper van Ferrari - om zijn droom te verwezenlijken.

Enzo als basis Samen met Jason Castriota - ontwerper bij Pininfarina - kreeg de droom van Glickenhaus vorm. Eerst op papier, daarna in de vorm van een schaalmodel en vervolgens als een rijdende sportauto. Als basis werd de Ferrari Enzo genomen, maar daarvan is nog maar weinig zichtbaar. Ruim 2.000 onderdelen zijn speciaal voor de P4/5 met de hand gemaakt. Dat heeft geresulteerd in een uniek ontwerp waarvan er slechts één op de wereld is.

Prestaties Omdat de technische basis met de Enzo wordt gedeeld is ook de motor afkomstig van dit model. De 6.0 liter V12 is ongemoeid gelaten en levert in de P4/5 660 pk en een koppel van 657 Nm. Wat wel veranderde waren de prestaties. De body van de P4/5 is geheel van carbon en daardoor vederlicht. Daardoor verbeterde de sprint vanuit stilstand naar de honderd heel minimaal en nam de topsnelheid toe. In 3,55 seconden sprint de P4/5 vanuit stilstand naar 100 km/h en wordt uiteindelijke een topsnelheid van 362 km/h behaalt.

Droom verwezenlijkt James Glickenhaus heeft met de P4/5 zijn droom verwezenlijkt. Pininfarina is trots op het resultaat en toont wederom hun kunnen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Gefacelifte Jaguar E-Pace ook als plug-in hybride

Autonieuws

De BMW M4 Competition Kith is meer dan een modepopje

Autonieuws

Tesla lanceert Full Self-Driving, maar zegt dat het niet veilig is

Autonieuws
Ontdek meer