Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Fiat 500 – Fiat Punto ruimt het veld voor 5-deurs Fiat 500

De Punto is inmiddels een cultheld geworden, maar daar hebben de heren bij Fiat kennelijk maling aan. Het laatste model wordt maar matig verkocht en moet daarom het veld ruimen. Fiat komt namelijk met een vijfdeurs opvolger op basis van de 500.

Fiat gaat haar leveringsgamma deftig overhoop halen in een poging weer auto’s te verkopen en de Punto één van de trouwe modellen die als gevolg daarvan de nek wordt omgedraaid. Spijtig na ruim 20 jaar trouwe dienst, maar hier is wat voor te zeggen als een auto niet langer verkoopt.

Met een nieuw uitgedachte modellenstrategie, waarbij de 500-naam een kapstok wordt met daaraan uiteenlopende hippe Fiat-modellen en de Panda-naam wordt gebruikt voor een batterij auto’s voor de no-nonsens consument, denkt het Italiaanse merk er weer bovenop te kunnen komen. Wij hebben daar onze twijfels bij, want de ver teruggelopen verkopen van Fiat is immers echt iets van gisteren, in de periode dat het merk ons de 500L, 500L Living, 500L Trekking en geen nieuwe Bravo bracht. Toch denkt Fiat dat er toekomst zit in het (nog verder) uitmelken van de 500-naam.

2015 De tijd zal uitwijzen of Fiat gelijk krijgt, maar dat de Punto binnenkort verleden tijd is is eigenlijk niet meer terug te draaien. Niet als concept gelukkig, want zonder compacte, betaalbare middenklasser met vier (handige) portieren en een grote achterklep kunnen de Italianen nu ook weer niet. Integendeel, de opvolger van de Punto zal de spil zijn binnen de onlangs ingezette modellenstrategie.

De ontwikkeling van deze 5-deurs 500 is momenteel in volle gang om hem rond het jaar 2015 klaar te krijgen, en AutoExpress heeft enkele designdetails weten te achterhalen. Echt verrassend zijn deze echter niet. Zo weet het Engelse magazine namelijk te vertellen dat de auto is bedeeld met typische 500-stijlkenmerken, zoals de duo-lichtunits aan weerzijden van de voorzijde, de stompe neus en korte motorkap, een breed getrokken voorbumper en de licht uitgeklopte wielkasten. Beeldmateriaal ontbreekt helaas, maar als je de zonet genoemde (grotere) modellen die uit de 500 zijn voortgekomen in ogenschouw neemt, dan zit je aardig in de goede richting. Vooral de reeds aangekondigde 500X, die voor komend jaar op de agenda staat, stuurt aan op de rondingen van de Punto-opvolger.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault Twingo Z.E. kán de goedkoopste elektrische auto worden

Autonieuws

Wintersportende Tesla-rijders kwamen in lange laadpaalfile terecht

Autonieuws

VW Golf verslaat BMW 3-serie als meest gezochte occasion in Europa

Autonieuws
Ontdek meer