Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Ford Ka Individual – Opvallende Individual-pakketten voor nieuwe Ford Ka

De nieuwe Ford Ka zal leverbaar worden met een drietal opvallende Individual designpakketten. Volgens Ford Europe wil de Ka-rijder zich onderscheiden van de massa en kan met deze pakketten en accessoires de Ka dan ook geheel naar eigen wens aankleden.

Ford Individual levert al enige tijd een pakket voor onder meer de Mondeo en S-Max. Recent kwam daar een zeer sportief designpakket voor de Kuga bij. Aangezien de Ka bij uitstek geschikt is om te personaliseren kon een Individual-pakket voor dit model dan ook niet uitblijven. Ford wil daarmee voldoen aan de rijzende vraag naar personalisatie van de auto en dan vooral in het compacte segment. We hebben bij MINI gezien hoeveel gebruik ervan wordt gemaakt en daar springen andere fabrikanten graag op in. Zo ook Ford.

Pakketten De interieur- en exterieurpakketten kunnen afzonderlijk besteld worden, maar de interieurpakketten zijn alleen verkrijgbaar voor de Ka in Titanium-uitvoering. Ford voert (voorlopig) drie thema's waarbij alle accessoires standaard zijn:

Ka Digital Bij de Ka Digital bepaalt de sterk contrasterend groene kleur het beeld. Het exterieurpakket omvat carrosseriestrepen, en de grille en buitenspiegels in effen groen. Het interieurpakket bestaat uit speciaal ontworpen stoelbekleding en groene hoofdsteunen, groene portierpanelen en een effen groene afwerking van de sierring van de middenconsole, portiergrepen, dashboard, stuurwiel en de ringen rond de ventilatieroosters. Om het geheel af te maken, wordt de Ka uitgerust met een pookknop en handremgreep in groen leer met een aluminium afwerking en velours vloermatten met een groen stiksel.

Ka Grand Prix Zoals de naam al doet vermoeden draait het bij de Ka Grand Prix om de autosport met een geblokte vlag als uitgangspunt, waarbij voor het exterieur kan worden gekozen uit een rood of wit kleurenschema (afhankelijk van de kleur van de carrosserie). Het exterieur is voorzien van carrosseriestrepen, en de grille en buitenspiegels in een effen kleur. Dit kan worden gecombineerd met een achterspoiler en witte lichtmetalen velgen. Het interieurpakket bestaat uit rode stoelen met een wit reliëfpatroon en witte hoofdsteunen, rode portierpanelen en een rood leren bekleding van het stuurwiel. Een pookknop en handremgreep in rood leer met een aluminium afwerking en de velours vloermatten met rood stiksel maken het pakket compleet.

Ka Tattoo Waar de Ka Grand Prix vooral stoer en sportief overkomt, daar is de Ka Tattoo echt op de vrouw gericht. Een modieus, speels design met een hart als thema, uitgevoerd in metallic kleuren. Het exterieur omvat een groot tatoeage-embleem op het dak en een kleiner embleem op de bumper. Het interieurpakket bestaat uit stoelen met inzetstukken van zilvergrijze stof en een in reliëf aangebracht tatoeage-embleem op de rugleuning, zilvergrijze hoofdsteunen en portierpanelen en een antracietgrijze leren bekleding van het stuurwiel. Vloermatten van velours met een zilverkleurig stiksel en geborduurd tatoeage-embleem ronden het geheel af, samen met een pookknop en een handremgreep van antracietgrijs leer met een aluminium afwerking. Uniek is dat als optie kan worden gekozen voor lederen stoelen met een speciale metallic afwerking van de inzetstukken en een in reliëf aangebracht tatoeage-embleem.

Losse accessoires Naast de verschillende pakketten zijn tal van accessoires ook los te bestellen. Wat te denken van een contrasterende kleur voor de grille en buitenspiegels, verchroomde grepen op de portieren en de achterklep, een verchroomd uitlaatsierstuk, lederen bekleding in tal van kleuren of leer op het stuurwiel, de pookknop en handremgreep? Maar ook een speciale houder voor een navigatiesysteem, velours vloermatten, een achterspoiler en 15/16 inch lichtmetalen velgen staan op de optielijst. Kortom, de Ford Ka kan geheel naar wens worden aangekleed.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Snelste auto ter wereld: SSC Tuatara heeft 508 km/h gehaald

Autonieuws

Hyundai i20 N zoekt ruzie met de Ford Fiesta ST

Autonieuws

Ook coronavirus houdt verkoopsucces suv niet tegen

Autonieuws
Ontdek meer