Nieuws: Honda Pilot – Honda Pilot komt naar Europa

De Honda Pilot zal binnenkort naar Europa komen. De tweede generatie van de middelgrote SUV zal verkocht gaan worden in Rusland en Ukraine. Het is de eerste keer dat Honda de Pilot buiten de Verenigde Staten gaat verkopen.

Recentelijk presenteerde Honda de tweede generatie van de Pilot. De in Amerika gebouwde middelgrote SUV debuteerde in 2002 en is onlangs compleet vernieuwd. Het model biedt plaats aan acht personen, biedt meer ruimte, meer comfort en een flexibeler interieur. Onder de motorkap ligt een 253 pk sterke 3.5 liter V6 benzinemotor die is gekoppeld aan een vijftraps automaat. De Pilot brengt zijn vermogen indien nodig over op alle vier de wielen. Het Variable Cylinder Management System maakt het mogelijk om automatisch twee tot drie cilinders uit te laten schakelen indien er minder vermogen nodig is. Dit bespaart verbruik waardoor de Pilot gemiddeld tot 12,3 l/100 km komt.

Hoog aandeel SUV´s in Rusland

De keuze om de Pilot in Rusland en Ukraine te presenteren is niet vreemd. In Rusland is de markt het afgelopen jaar met ruim 35 procent gegroeid en het aandeel van Honda steeg met 145 procent. Bovendien heeft Honda de hoogte penetratie SUV´s van heel Europa. Voorlopig zal de Pilot dan ook alleen in Rusland en Ukraine te koop zijn. Plannen om de auto in de rest van Europa te gaan verkopen zijn er op dit moment niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer