Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Kia Picanto – Picanto in een nieuw jasje!

Nog geen vier jaar na de introductie van de Picanto kan de Koreaanse autofabrikant Kia terugkijken op een zeer succesvol product. De Picanto behaalde enorme verkoopresultaten en Kia, maar ook de concurrentie had dit nooit verwacht.

Om het model fris te houden voor nog een paar jaar succes werd de Picanto op tal van punten aangepast. Modern en fris exterieur

Vooral het exterieur werd fors aangepast. De voorzijde is geheel nieuw en oogt niet alleen moderner, maar ook hoogwaardiger. De Picanto profiteert daardoor van Kia's steeds Europeser wordende modellengamma. De bumper is ronder van vorm, de grille doet denken aan de Cee'd en de koplampen zijn minder hoekig. Verder zien we dat alle delen van de carrosserie in kleur zijn gespoten en dat ook de achterlichtunits en achterbumper zijn vernieuwd.

Onderhuids nagenoeg ongewijzigd

Onderhuids heeft Kia alles bij het oude gelaten. Uiteraard zijn er detailwijzigingen doorgevoerd om de auto verder te verbeteren, maar grote wijzigingen blijven uit. Datzelfde geldt voor het motorengamma dat met de 1.0 (61 pk), de 1.1 (65 pk) en de 1.1 CRDi (75 pk) ongewijzigd is.

Najaar 2007 bij de dealers

De vernieuwde Kia Picanto staat in het najaar van 2007 bij de dealers. Dat de facelift het model aantrekkelijker heeft gemaakt staat als een paal boven water. Vermoedelijk zal dat ook in de verkoopcijfers te zien zijn en kan de Picanto in zijn tweede levensfase mogelijk nog succesvoller worden dan in de eerste vier jaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Denk je dat de Fiat Panda Sport sportief is? Nee joh!

Autonieuws

Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius

Autonieuws

Boze Nederlandse Tesla-rijders starten rechtszaak tegen Tesla

Autonieuws
Ontdek meer