Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Lamborghini Urus Concept – Mysterieuze Lamborghini Concept is 4-deurs coupé

De nieuwe Lamborghini waarvan het gedaante en de specificaties voor het eerst wordt prijsgegeven tijdens de Autosalon van Parijs houdt de gemoederen bezig. Inmiddels is er meer informatie.

Nadat Lamborghini twee teasende afbeeldingen met minimale details heeft vrijgegeven is heel autoland nieuwsgierig naar wat voor soort sportwagen het zou kunnen zijn. Sommige automedia schijnen meer te weten.

Naam ´Urus´ Het Amerikaanse Automotive News is ervan overtuigd dat de Italiaanse sportwagenfabrikant ons gaat verblijden met een vierdeurs coupé. Tevens schijnt er door Lamborghini een typeaanduiding vast te zijn gelegd: 'Urus'. De naam is afkomstig van een enorm type rund cq. stier dat leefde in Europa omstreeks de 16de eeuw. Zou dit de naam van Lamborghini´s nieuwe 4-deurs coupé worden? Voorlopig zijn het allemaal nog geruchten.

Monopolist af Welke krachtbron er in de motorsteunen van de nieuwe Lamborghini Concept hangt is nog onbekend. Eerder vertelden wij al dat de motor vermoedelijk voorin komt te liggen en dat de sportwagen onder de Murciélago wordt gepositioneerd. Als het inderdaad een 4-deurs coupé betreft dan zal het de strijd aangaan met de Aston Martin Rapide, Porsche Panamera en de Mercedes CLS 63 AMG. Daarmee zou de Lamborghini Urus de volgende zijn die dit tamelijk nieuwe segment invulling geeft. De Mercedes CLS heeft zich lang monopolist in dit segment mogen noemen, maar daar kom dus binnenkort verandering in. En zoals jullie lezen is de concurrentie niet mis. Wij zijn benieuwd naar 1 oktober. Op die datum zal Lamborghini de eerste informatie van z´n nieuwe conceptcar vrijgeven. Een dag later wordt het doek officieel van de auto gehaald. Wij houden u op de hoogte!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Denk je dat de Fiat Panda Sport sportief is? Nee joh!

Autonieuws

Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius

Autonieuws

Boze Nederlandse Tesla-rijders starten rechtszaak tegen Tesla

Autonieuws
Ontdek meer