Nieuws: Lexus IS – Lexus kondigt nieuwe IS aan voor Detroit

Halverwege januari zal Lexus de gloednieuwe IS presenteren. De IS zal zijn werelddebuut beleven tijdens de NAIAS in Detroit en is geheel zoals verwacht sterke verwant aan de LF-CC conceptcar zoals Lexus die afgelopen jaar presenteerde.

Details zijn er uiteraard nog niet, maar Lexus maakt al wel duidelijk dat de LF-CC zonder meer een voorproefje was. "Zowel vanbinnen als vanbuiten is de nieuwe generatie IS volledig nieuw ontwikkeld en qua design geïnspireerd op de veelgeprezen LF-CC. Ook zijn diverse designelementen van de Lexus LFA in het ontwerp terug te vinden", aldus de fabrikant.

IS sedan en Coupé We kopten bij de onthulling van de LF-CC al dat de nieuwe IS - én op stapel staande IS Coupé - sterk zullen leunen op de conceptcar en dat blijkt zonder meer waar. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook diens aandrijflijn, de 2.5 liter viercilinder in combinatie met Lexus Hybrid Drive, te vinden zal zijn in het productiemodel. En daarmee zou de IS weleens uit de schaduw kunnen gaan stappen die er altijd over het model hing. Komt deze in aanmerking voor 14% bijtelling dan heeft Nederland er in ieder geval een nieuwe favoriet bij. Voorlopig is dat overigens nog gissen want Lexus heeft al aangegeven op ´minder dan 100 g/km´ te mikken. Voor de begeerlijke 14%-status is maximaal 95 g/km nodig en daar zal het net om spannen. Pas op 15 januari zullen we het weten, dan zal Lexus in Detroit de nieuwe IS onthullen en alle details bekendmaken. We houden goede moed!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer