Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Lexus IS-serie – Is dit de Lexus IS van 2013?

Op internet is deze afbeelding opgedoken vanwaar wordt gezegd dat dit de eerste foto is van de nieuwe Lexus IS. De huidige generatie zou in 2013 worden afgelost en gebruikmaken van een sportwagenplatform.

De bodemplaat waar men op doelt is die van de FT86, de 'betaalbare sportwagen' waaraan Toyota en Subaru gezamenlijk werken maar waarvan beide fabrikanten een eigen versie uitbrengen. Zodoende prijkt er wellicht ook (nog) een Toyota-embleem voorop deze gestroomlijnde sedan dat qua silhouet eerder neigt naar een vierdeurscoupé. Aan de hand van deze kenmerken zouden we dus kunnen opmaken dat de nieuwe Lexus IS een stuk sportiever zal zijn dan de huidige generatie die toch vooral veel comfort biedt.

Hybrideaandrijflijn Over de verkrijgbare motoriseringen in de nieuwe Lexus IS hoeven we niet lang na te denken. Daar zit zeker een hybridemodel tussen, zo niet louter 'duurzame' krachtbronnen. De bron (Road & Track) zelfs spreekt over een 2.5 atmosferische viercilinder waarmee het vermoedelijk duidt op een boxermotor van Subaru, maar dit betwijfelen wij zeer. De andere genoemde, een 3.6 liter V6, klinkt al realistischer alhoewel het de vraag is of deze hier vermarkt zal worden mocht deze inderdaad in de nieuwe Lexus IS komen te liggen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer