Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Lexus IS-serie – Is dit de Lexus IS van 2013?

Op internet is deze afbeelding opgedoken vanwaar wordt gezegd dat dit de eerste foto is van de nieuwe Lexus IS. De huidige generatie zou in 2013 worden afgelost en gebruikmaken van een sportwagenplatform.

De bodemplaat waar men op doelt is die van de FT86, de 'betaalbare sportwagen' waaraan Toyota en Subaru gezamenlijk werken maar waarvan beide fabrikanten een eigen versie uitbrengen. Zodoende prijkt er wellicht ook (nog) een Toyota-embleem voorop deze gestroomlijnde sedan dat qua silhouet eerder neigt naar een vierdeurscoupé. Aan de hand van deze kenmerken zouden we dus kunnen opmaken dat de nieuwe Lexus IS een stuk sportiever zal zijn dan de huidige generatie die toch vooral veel comfort biedt.

Hybrideaandrijflijn Over de verkrijgbare motoriseringen in de nieuwe Lexus IS hoeven we niet lang na te denken. Daar zit zeker een hybridemodel tussen, zo niet louter 'duurzame' krachtbronnen. De bron (Road & Track) zelfs spreekt over een 2.5 atmosferische viercilinder waarmee het vermoedelijk duidt op een boxermotor van Subaru, maar dit betwijfelen wij zeer. De andere genoemde, een 3.6 liter V6, klinkt al realistischer alhoewel het de vraag is of deze hier vermarkt zal worden mocht deze inderdaad in de nieuwe Lexus IS komen te liggen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Genesis introduceert zijn allereerste suv: de GV80

Autonieuws

Wil je nog een BMW i8? Dan moet je hem bestellen voor het te laat is

Autonieuws

Het uiterlijk van de nieuwe Toyota Mirai is een hele verbetering

Autonieuws
Ontdek meer