Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Mazda Kiyora – Nieuwe stadsauto van Mazda

Op de aanstaande salon van Parijs presenteert Mazda vier wereldprimeurs. Eén ervan is het milieuvriendelijke urban studiemodel Kiyora. Een nieuwe generatie stadsauto’s met jonge automobilisten als doelgroep.

Kiyora staat voor schoon en puur en biedt volgens Mazda een groot rijplezier gecombineerd met milieuvriendelijke én veiligheidseigenschappen. Het ontwerpthema van de Kiyora is gebaseerd op water en maakt onderdeel uit van Mazda´s lange termijn visie, "duurzaam Zoom-Zoom".

De Kiyora is ontworpen op een geheel nieuw platform, waarbij gestreefd is naar een zo laag mogelijk gewicht, zonder afbreuk te doen aan een hoge veiligheidsstandaard. De Kiyora zal geleverd worden met een direct ingespoten viercilinder en de onsteking is voorzien van het SISS start-stop systeem (Smart Idle Stop System). Dit systeem zou een positief effect moeten hebben op de CO2 uitstoot, zonder dat de consument zich gesteld ziet voor hoge kosten. De doorgevoerde aerodynamica draagt eveneens haar steentje bij. Door zijn looks en moderne features in het interieur zal de Kiyora vooral een aantrekkingskracht moeten hebben op een jonger publiek.

In Parijs is dit studiemodel gezamenlijk te zien met de facelift van de MX-5 en de nieuwe common rail turbodieselmotoren voor de Mazda 6 (2.2 CiTD) en de Mazda 2 (1.6 CiTD).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Snelste auto ter wereld: SSC Tuatara heeft 508 km/h gehaald

Autonieuws

Hyundai i20 N zoekt ruzie met de Ford Fiesta ST

Autonieuws

Ook coronavirus houdt verkoopsucces suv niet tegen

Autonieuws
Ontdek meer