Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Mercedes-AMG C 43 Coupé – Mercedes-AMG C 43 Coupé: voor als 't wat minder mag zijn

Voor wie het niet het meegekregen: de vroegere AMG Sport-modellen van AMG Performance zijn voortaan bij Mercedes-AMG gebracht. Je weet wel, de bedenker en maker van de geweldenaren met op de achterklep '63' of '65'. Het gevolg? Nog een variant, deze C 43 Coupé bijvoorbeeld.

Heel makkelijk maakt Mercedes-Benz het niet met telkens 'AMG' in de naam van al haar performancegerichte bedrijfsdivisies. Maar goed, kwestie van wennen waarschijnlijk. En dat kan snel gaan, want met de SLC 43 AMG viel immers al kennis te maken. Net als die roadster is de C 43 AMG Coupé voorzien van een opgefokte 3.0 liter V6-biturbo, goed voor 367 pk en 520 Nm. Exact hetzelfde blok dat ook in de vierdeurs C 450 AMG Sport ligt (die straks dus ook als C 43 door het leven zal gaan).

Standaard 4Matic De dubbel geblazen zescilinder wordt standaard gekoppeld aan een 9-traps automaat en tezamen weten ze de strak gelijnde coupé in 4,7 seconden naar de 100 km/h te laten snellen. 4Matic-vierwielaandrijving is standaard en stuurt steevast het merendeel van het vermogen naar de achterwielen. De krachtsverhouding tussen voor en achter bedraagt 31/69 procent. Als top wordt een begrensde 250 km/h opgegeven en qua verbruik een gemiddelde van 8,0 l/100 km. Oftewel, de C 43 AMG is een geduchte concurrent van de tevens onlangs gepresenteerde Audi S4 (Avant).

Uiterlijk vertoon De C 43 AMG Coupé mag dan net even wat minder extreem in prestaties zijn dan de C 63 AMG Coupé, dat zie je niet terug in het uiterlijk. Ook bij de C 43 kun je rekenen op potige bumpers, grote wielen en dito remschijven en ene niet te missen uitlaatsysteem. Sterker, wanneer de logo's zouden ontbreken is het verschil tussen de C 43 en C 63 amper te zien. Enkel de voorbumper wijkt af, dus pas als er gas wordt gegeven zal het echt te merken zijn. De C 63 doet het immers met een V8 met 476 pk of zelfs 510 pk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Genesis introduceert zijn allereerste suv: de GV80

Autonieuws

Wil je nog een BMW i8? Dan moet je hem bestellen voor het te laat is

Autonieuws

Het uiterlijk van de nieuwe Toyota Mirai is een hele verbetering

Autonieuws
Ontdek meer