Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Mercedes-AMG – Ook andere typeaanduiding voor AMG’s

Om verwarring of pijnlijke blunders te voorkomen is het zaak zo snel mogelijk vertrouwd te raken aan Mercedes’ nieuwe modelnamenpolitiek. Dat valt niet mee, maar gelukkig vergt de naamswijziging bij de AMG’s minder inspanning.

Mercedes-AMG, veelal afgekort als AMG, was al een vertrouwde combinatie om de performancedivisie van Mercedes-Benz aan te duiden. Deze ‘aanhef’ voortaan gevolgd door het modeltype en de motoraanduiding voelt daarom een stuk minder als een vreemde gewaarwording.

In één adem nu De eerste AMG die deze naamswijziging heeft ondergaan is de nieuwe Mercedes-Benz C 63 AMG. Althans, zo heette ‘ie tot voor kort. Nu is dat Mercedes-AMG C 63 en wanneer het gaat om de sterkere variant Mercedes-AMG C 63 S. Vrij eenvoudig om (snel) te onthouden, is het niet?! Nu het normale leveringsprogramma nog en een nitwit valt eventjes goed voor de gek te houden. Wijzelf zijn in elk geval blij toe, want met name bij de vierwielaangedreven versies – als in Mercedes-Benz CLS Shooting Brake 63 AMG S 4Matic – was het struikelen over de lange benaming.

Maybach Overigens is het zo dat Mercedes-AMG nu mooi op een lijn ligt met Mercedes-Maybach, de officiële groet voor de meest luxueuze modellen als de Mercedes-Maybach S-klasse en straks ook de Mercedes-Maybach GLS-klasse.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer