Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Mercedes-Benz – iPhone-interface

Alle Mecedes-modellen - vanaf de C-klasse - kunnen heden worden uitgerust met een iPhone-interface. Met een simpele handeling plug je de Apple iPhone in de middenconsole en z’n functies zijn via het geïntegreerde display op het dashboard af te lezen. Bedienen gaat via het stuurwiel.

Mercedes-Benz staat erom bekend met de moderne tijd mee te gaan. Nu de trendzettende iPhone® de multimediahype - die de iPod® inzette - heeft overgenomen, grijpen de technici van het Duitse merk hun kans om dit imago te verstevigen. Hoewel de Land Rover LRX Concept ook al was voorzien van een soort iPhone®-module. Deze was zelfs als startknop te gebruiken. Mercedes- Benz is echter het eerste merk die z'n productiemodellen kan uitrusten met een interfacemodule voor de Apple iPhone®.

Veiligheid voorop De iPhone-standaard is opgenomen in de middenconsole, tussen de twee voorste stoelen. Wanneer het multimedia-apparatuur in de interfacestandaard van de middenarmsteun wordt geplaatst, maakt het automatisch verbinding met de multimedia-interface van de betreffende Mercedes. De batterij van de iPhone wordt tegelijkertijd opgeladen. Vanaf dat moment is er geen omkijken meer naar. Alle functies van de iPhone zijn via het multifunctionele stuurwiel te bedienen. Via het geïntegreerde scherm op het dashboard zijn al je favoriete muzieknummers af te lezen. Wil je telefoneren? Dan gaat het zoeken van de juiste contactpersoon op een veilige manier.

Aansluiting De interfacehouder van de iPhone® maakt verbinding met het audiosysteem middels het optionele Mercedes Media Interface of via een iPod® Interface-kit die beschikbaar is bij de Apple-specialist. Beide varianten gebruiken een integrale adapter dat door een specialistisch bedrijf moet worden geïnstalleerd.

Beschikbaar vanaf C-klasse Het volledig geïntegreerde iPhone®-interface is beschikbaar voor de Mercedes-Benz C-Klasse, E-klasse, CLK-Klasse, CLS-Klasse, S-Klasse, CL-Klasse, SL-Klasse, M-Klasse en R-Klasse. Het product zal ook aangeboden worden voor de nieuwe GLK-Klasse, die in oktober in de showrooms staat. Het innovatieve artikel is bij de Mercedes-Benz dealer te verkrijgen. Die vraagt in Nederland 297,95 Euro voor de complete set inclusief houder en verbindingskabel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Skoda Enyaq iV al snel 3000 euro duurder dan Volkswagen ID.4 (beide 77 kWh)

Autonieuws

Elektrische Mercedes EQC 4x4² zoekt laadpalen in het wild

Autonieuws

Tesla Roadster van Elon Musk komt aan bij planeet Mars

Autonieuws
Ontdek meer