Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Mercedes C 200 CDI FE – Zuiniger & schoner

Mercedes levert vanaf deze zomer de zuinige C 200 CDI FE. Het model is dankzij diverse aanpassingen zuiniger met diesel en bovendien schoner voor het milieu.

Het is een steeds verder opkomende trend om bestaande modellen te voorzien van technieken die het model zuiniger en schoner te maken. Kijk bijvoorbeeld naar de EfficientDynamics-maatregelen van BMW, de TDIe-modellen van Audi en de BlueMotion-modellen van Volkswagen. Mercedes presenteert in dit geval de C 200 CDI FE (Fuel Efficicient). Het model is gebaseerd op de C 200 CDI, maar dan voorzien van diverse aanpassingen.

5,1 l/100 km

Tot deze aanpassingen behoren het verlagen van de carrosserie met 15 mm, aerodynamische verfijningen aan onder meer de grille en bumper, banden met een verlaagde rolweerstand en een geoptimaliseerde motor. Hiermee verbruikt deze uitvoering slechts 5,1 liter per 100 km. Ook de CO2-uitstoot van 135 gram per kilometer is laag in dit marktsegment. De motor in de nieuwe C 200 CDI levert een vermogen van 136 pk en heeft een koppel van 270 Nm. Dat is nog altijd goed voor prima prestaties.

De voordelen

Als consument - en vooral als zakelijke rijder - hebben dit soort auto´s tal van financiële voordelen. Behalve dat dit soort auto's zuinig omspringen met brandstof hebben ze ook als voordeel dat er een belastingkorting op de BPM op geldt. En dat scheelt weer in de aanschaf. Bovendien is de bijtelling op dergelijke schone auto's vastgesteld op 14 in plaats van 25%.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Opel Mokka prijzen allemaal bekend: welke versie moet je hebben?

Autonieuws

Nieuwe BMW 4-serie Cabrio is zowaar elegant

Autonieuws

Hyundai i20 N Line heeft zich lekker sportief aangekleed

Autonieuws
Ontdek meer