Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Mercedes C-klasse BlueEFFICIENCY – C-klasse BlueEFFICIENCY nu leverbaar

De Mercedes-Benz C 180 Kompressor en C 200 CDI zijn met onmiddellijke ingang leverbaar in BlueEFFICIENCY-uitvoering. De modellen kenmerken zich door een zuiniger en schoner karakter zonder in te leveren op het gebied van prestaties.

Bovendien zijn beide BlueEFFICIENCY modellen lager geprijsd dan de vergelijkbare varianten zonder zuinig karakter. BlueEFFICIENCY staat voor een pakket maatregelen dat erop is gericht het brandstofverbruik te verminderen. Zo wordt gewicht bespaard door de toepassing van een gelamineerde voorruit (met Maybach-technologie), het gebruik van nieuw ontwikkelde banden en standaard lichtmetalen wielen. Zelfs bij de isolatie van het schutbord is winst gehaald. Ook in aerodynamisch opzicht onderscheiden de BlueEFFICIENCY-modellen zich. Op het eerste gezicht door de verlaagde carrosserie, extra gestroomlijnde buitenspiegels en de afgedichte naden rond de koplampen, op het tweede gezicht door de vlakke bodemplaat en de gedeeltelijk gesloten grille. Banden met een lagere rolweerstand, een hangeschakelde zesbak met overdrive-karakteristiek, een aangepast motormanagement en andere detailaanpassingen maken het zuinige verhaal van de auto compleet. Om de bestuurder ook bewust te laten rijden is een schakelindicator gemonteerd.

C 180 Kompressor BlueEFFICIENCY Een uniek kenmerk van de C 180 KOMPRESSOR BlueEFFICIENCY is zijn van 1.796 naar 1.597 cc gewijzigde cilinderinhoud. Deze compacte compressormotor levert hetzelfde vermogen (156 pk) en koppel (230 Nm). Hét verschil zit hem in het brandstofverbruik. De motor verbruikt gemiddeld slechts 6,5 l/100 km - 12% minder dan de standaard versie. Dit benzineverbruik komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van 155 g/km en dat is goed voor een B-label. De uitstoot is daarmee met 22 gram per kilometer gereduceerd.

C 200 CDI BlueEFFICIENCY Ook bij de C 200 CDI BlueEFFICIENCY zijn vermogens- en koppelcijfers gelijk aan die van de standaarduitvoering en zit het verschil hem in het verbruik. Het BlueEFFICIENCY-model heeft 5,1 liter diesel per 100 kilometer nodig - 10,5% minder dan de 'normale' C 200 CDI. De daarbij behorende CO2-uitstoot van dit model bedraagt 133 g/km en ook dat is goed voor een B-label. Een reductie van 16 gram CO2 per kilometer is het resultaat.

Zuiniger, schoner en ook nog goedkoper!

Met de BlueEFFICIENCY-modellen van de C-Klasse toont Mercedes-Benz aan dat brandstof besparen niet hoeft te beginnen met een extra investering. Sterker nog: de aanschafprijs van de BlueEFFICIENCY-modellen ligt onder die van de normale uitvoeringen! De prijs van de C 180 Kompressor BlueEFFICIENCY is vastgesteld op € 35.950,- en die van de C 200 CDI BlueEFFICIENCY op € 39.950,-. Maar de echte winst - voor portemonnee én milieu wordt uitbetaald tijdens het gebruik van de BlueEFFICIENCY-modellen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer