Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Mercedes R-Klasse – R-klasse licht gefacelift

De Mercedes R-klasse is één van de meest opvallende auto's die de afgelopen jaren op de markt is gekomen. De R-klasse combineert de kenmerken van een luxe sedan, een SUV en een stationwagon in één zogenaamde crossover.

Ondanks (of moeten we zeggen door) zijn opvallende uitstraling is de auto in Europa weinig succesvol. Het is dan ook een zeldzame verschijning. Voor- en achterbumper

Twee jaar na zijn introductie op de Auto Show in New York vond Mercedes het al tijd voor een facelift. Aan de buitenzijde is het model slechts in detail gewijzigd en daardoor ook nauwelijks te herkennen als het gefacelifte type. Slechts de nieuwe voor- en achterbumper (geïnspireerd op het AMG-model) kenmerken de vernieuwde R-klasse. Verder zijn de V6-modellen standaard voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen en is de R 500 geschoeid op 19 inch lichtmetaal.

5-, 6- en 7-zitter

De grootste wijzigingen treffen we in het interieur aan. De R-klasse was voorheen alleen leverbaar als 6-zitter met 2 zitplaatsen verdeeld over drie rijen. Maar daar is nu verandering in gekomen. De R-klasse is voortaan ook leverbaar als 5- en 7-zitter. Daarbij is de 5-zitter voorzien van twee zitrijen en de zevenzitter heeft een 2+3+2 stoelopstelling. Wie kiest voor de vijfpersoons uitvoering kan profiteren van een enorme bagageruimte van maar liefst 939 liter. Mercedes biedt de R-klasse bovendien aan in een 'korte' en een 'lange' versie. Kiest u ook nog eens voor de R-klasse Lang dan bedraagt de bagageruimte een indrukwekkende 1.118 liter. Om nog meer bagage kwijt te kunnen is onder de laadvloer nog eens plaats voor 51 liter bagage.

Nieuwe benzinemotor; R 280

Het motorengamma van de R-klasse is voortaan uitgebreid met een nieuw instapmodel; de R 280. Deze 231 pk en 300 Nm sterke 3.0 liter zescilinder benzinemotor is net als de andere R-klasse motoren gekoppeld aan een 7-traps automaat. Met deze motor onder de kap accelereert de R-klasse in slechts 9,6 seconden naar 100 km/h en weet de auto een topsnelheid van 222 km/h te bereiken. Naast dit model is de R-klasse ook leverbaar als R 350, R 500, R 280 CDI en R 320 CDI. Daarbij is de R 500 voortaan voorzien van een nieuwe 5.5 liter V8 die een vermogen van 388 pk en een koppel van 530 Nm op alle vier de wielen overbrengt. De motor is daarmee 82 pk sterker dan de vorige V8 in de R-klasse.

Najaar 2007

In het najaar van 2007 wordt de vernieuwde R-klasse bij de dealers verwacht. Dankzij het nieuwe instapmodel (R 280) zal de vanafprijs enkele duizenden euro's lager liggen dan nu het geval is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Gefacelifte Jaguar E-Pace ook als plug-in hybride

Autonieuws

De BMW M4 Competition Kith is meer dan een modepopje

Autonieuws

Tesla lanceert Full Self-Driving, maar zegt dat het niet veilig is

Autonieuws
Ontdek meer