Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Nissan Sport Sedan Concept – Spannende concept: Nissan Sport Sedan Concept

Voorheen was het zo dat de NAIAS in Detroit vooral was voorbestemt voor Amerikaanse autofabrikanten. Dat gaat tegenwoordig niet meer op, weet ook Nissan dat met een wel heel lekker studiemodel naar de Verenigde Staten komt: dit is de Nissan Sport Sedan Concept.

Nissan werkt met man en macht aan een nieuwe designrichting die volgzaam doorgevoerd wordt op nieuwbakken productiemodellen. Begin vorig jaar kregen we reeds de Friend-ME en de Resonance onder ogen en deze Sport Sedan Concept completeert Nissan’s studie-trilogie.

V-Motion Ieder van de eerder gepresenteerde studiemodellen kreeg het V-Motion-front toebedeeld, een stijlkenmerk dat we al kennen van de nieuwe Qashqai en de X-trail. De kans is aanzienlijk dat we het lijnenspel van de Sport Sedan Concept eveneens in welke productievorm dan ook terug kunnen zien. Er gaan sowieso stemmen op dat dit studiemodel een voorbode is voor de Amerikaanse Nissan Maxima. Of het model, onder een andere naam, ook Europese ambities heeft is nog bekend.

Boomerang Onze permissie heeft de fabrikant alvast, want de Sport Sedan Concept ziet er gewoon zeer strak en modern uit. Naast het herkenbare front zien we scherpe boemerang-achtige koplampen die we tevens op de drie eerdere concepts mochten ontdekken. Het geslepen design van de sierlijsten wekt de indruk dat het dak zweeft boven de rest van de carrosserie. De typische 21 inch velgen maken het gewaagde en tegelijkertijd opzienbarende design van de Nissan volledig af.

Minimalistisch Het two tone-interieur van de Sport Sedan oogt, net als de buitenzijde, lekker vrijzinnig. Het gaat er in het studiemodel minimalistisch aan toe en het extensieve gebruik van metaal benadrukt de sportieve swung van de Japanner. Let ook op het nietige, afgeplatte stuurwiel en de stijlvolle ruitvormige stiksels op de witlederen zetels. Ook binnenin geldt dat we diverse stijlfeatures op toekomstige modellen van Nissan kunnen gaan terugzien.

Zescilinder Samengevat weet Nissan de atletische aspiraties designtechnisch uitstekend te verwoorden. Maar hoe vertaalt dit streven zich onder de kap? Daar huisvest een 3.5 liter zescilinder, die op dit moment ook in de huidige Maxima dienst doet. Wel heeft Nissan het blok wat gekieteld zodat het vermogen boven de 300 pk is komen te liggen. Het is werkvermogen waar de achterwielen volledig verantwoordelijk voor zijn. Schakelen speelt zich af met een CVT-bak die Xtronic wordt genoemd en die is, hoe kan het ook anders, volledig afgestemd op sportiviteit.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Opel Karl terugblik: Nederland is een echt Karl-land

Autonieuws

Maserati zet gedurfde stap: komt met volledig elektrische sportwagen

Autonieuws

Kom maar op met die CO2-boetes: hier is de Mercedes GLE Coupé AMG

Autonieuws
Ontdek meer