Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Opel Insignia – Opel noemt Insignia station Sports Tourer

Volgend jaar lanceert Opel de stationwagon-variant van Insignia, genaamd Sports Tourer. De auto wordt onthuld tijdens de Autosalon van Parijs in oktober. In het voorjaar van 2009 staat ‘ie bij de dealer met twee nieuwe motoren.

Recent werd op de British Motor Show de Insignia sedan en hatckback spectaculair gepresenteerd. Begin oktober zal op de Autosalon van Parijs de Insignia Sports Tourer schitteren. De stationwagon-variant is met een lengte van 4,91 meter acht centimeter langer dan de sedan en de hatchback. De wielbasis is met 2,74 meter gelijk gebleven. Het ziet er naar uit dat de Sports Tourer net zo'n pakezel wordt als de Vectra Station. De kofferinhoud bedraagt met het dekzeil gesloten 540 liter en dat is 10 liter meer dan zijn voorganger, terwijl de wielbasis negen centimeter korter is.

Zelfstandig De Insignia Sports Tourer heeft een atletisch, krachtig en elegante design net als de sedan- en hatchbackbroers. zegt Mark Adams - Vice President van GM Europe Design - dit is een op zichzelf staand model en niet gewoon een stationwagon uitvoering van de sedan. De carrosserie vanaf de B-stijl naar achter is zelfs uniek voor de Sports Tourer. De ontwerpers hebben de achterkant van de Sports Tourer een samenhangende uitstraling meegegeven door de 'ingepakte' achterklep ver in de flanken door te trekken en deze te accentueren met de grote geïntegreerde achterlichten.

Twee nieuwe motoren De Sports Tourer is bij z'n marktintroductie leverbaar met twee nieuwe motoren. Een kleinere 1.4 liter benzine turbomotor en een nieuwe 2.9 liter V6 turbodiesel zullen de bestaande zeven motoren aanvullen die al beschikbaar waren vanaf de introductie van de sedanmodellen. Op termijn zal het gamma worden aangevuld met een ecoFLEX variant. Deze zal beschikbaar worden als 160 pk sterke 2.0 liter diesel. Officeel moet dit overigens nog worden bevestigd.

FlexRide De station is tevens uit te rusten met Opel's nieuwe technologie FlexRide, een mechatronic-systeem dat de stabiliteit verhoogt en elektronisch gestuurde demping mogelijk maakt. FlexRide biedt de bestuurder de keuze tussen drie rijmodi: normaal, comfort of sportief. Behalve de standaard aanpasbare modus, kan de bestuurder ook kiezen voor een comfortgerichte modus 'Tour' of een Sport-instelling. De Sport-modus maakt de rijervaring met de Insignia Sports Tourer actiever. In deze stand worden de besturing, gasklepbediening, demping en zelfs de dashboardverlichting gewijzigd. Bovendien kunnen Insignia-klanten kiezen voor het nieuwe adaptieve 4x4-systeem, dat het koppel proactief verdeelt om de stabiliteit te verzekeren en tegelijk optimale grip biedt. De besturingseigenschappen worden op deze manier op alle soorten wegen verbeterd.

'Opel Eye' Net als de Insignia sedan en hatchback krijgt de Sports Tourer de innovatieve 'Opel Eye'-camera. Een systeem dat verkeersborden leest en onthoudt en bestuurders waarschuwt wanneer ze zich per ongeluk buiten hun rijstrook begeven. Andere innovatieve features zijn de nieuwe generatie AFL-koplampen, die zich aanpassen aan de actuele verkeersomstandigheden. De koplampen bevatten negen verschillende verlichtingsfuncties.

Lente 2009 bij de dealers Op de Autosalon van Parijs zal de Opel Insignia Sport Tourer zijn werelddebuut beleven. Vanaf de lente van 2009 staat ´ie bij de Opel dealer. De auto wordt gebouwd in Rüsselheim, waar ook de sedan en hatchback worden vervaardigd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Snelste auto ter wereld: SSC Tuatara heeft 508 km/h gehaald

Autonieuws

Hyundai i20 N zoekt ruzie met de Ford Fiesta ST

Autonieuws

Ook coronavirus houdt verkoopsucces suv niet tegen

Autonieuws
Ontdek meer