Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Porsche Cayenne – JE Design verfraaid Porsche Cayenne

Bij JE Design kun je nu terecht voor een bodykit voor de Porsche Cayenne. Daarmee is de tuner voor het eerst afgestapt van auto’s uit de VAG Groep.

JE Design heeft zich altijd bezig gehouden met het verfraaien van modellen uit de VAG Groep (VW, Seat, Skoda en Audi), maar daar is nu verandering in gekomen. Een bodykit voor de Porsche Cayenne (model 957) is de eerste stap buiten de vertrouwde merken. Echter is JE niet onervaren met het aanpassen van SUV's. De Volkswagen Touareg en Audi Q7 zijn meerdere malen door de tuner onder handen genomen.

Gespierd Zowel de 'normale' Cayenne als de Cayenne GTS zijn gespierder geworden door de bodykit. Het bovenste gedeelte van de voorbumper is nagenoeg ongewijzigd gebleven. De witte gespoten spijlen in de buitenste luchtinlaten voorkomen het aangezicht van de zwarte gaten van het standaard exemplaar. De onderste bumperspoiler heeft meer openingen gekregen en is voorzien van dagrijverlichting met LED-techniek. De mistlampen konden hun plaats behouden. De bumperpartij komt in zijn geheel prominenter naar voren door het monteren van koplampcovers. Deze zijn hierdoor minder 'aanwezig'. De zij-skirts passen - door de eenvoudige vormgeving - niet echt bij de rest van de bodykit. Aan de achterkant kan JE Design de krachtige look van de voorzijde eveneens niet voortzetten. Een redelijk ingetogen achterbumper met een aantal verfraaiingen in de vorm van openingen en een kleine diffuser moeten het spannend maken. De dubbele eindstukken aan weerzijde zien er daarentegen wel lekker dik uit. En ook de LED-techniek in de achterlichtunits doen de JE Desgin Cayenne goed.

Verlaging tot 70 mm In de wielkasten huizen 22 inch lichtmetalen wielen. Ze zijn speciaal voor zwaardere SUV's ontwikkeld. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren gepolijst schaduwzilver of matzwart/matzilver. De 295 mm brede banden met verstevigde (Xtra Load) constructie omringen de velgen. De ruimte tussen de banden en de carrosserie is verkleind door een elektrisch verstelbare verlagingset. De maximale verlaging betreft 35 mm. Met een andere verlagingkit kan de Cayenne zelfs tot 70 mm worden verlaagd. Porsche's SUV ligt dan nog beter op de weg. Of het standaard comfort dan ook behouden blijft laat JE Design niet weten. Wie het interieur ook wil personaliseren moet nog even wachten. JE Design ontwikkeld momenteel een verfraaiingpakket voor de binnenzijde. Deze zal voor een groot gedeelte bestaan uit items van carbon en aluminium.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Snelste auto ter wereld: SSC Tuatara heeft 508 km/h gehaald

Autonieuws

Hyundai i20 N zoekt ruzie met de Ford Fiesta ST

Autonieuws

Ook coronavirus houdt verkoopsucces suv niet tegen

Autonieuws
Ontdek meer