Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Renault Clio Gordini – Renault Gordiniet lekker verder

De Gordini-uitvoering is niet enkel voorbehouden voor de snelste Renaults. Inmiddels zijn ook minder potente Renaults verkrijgbaar in het legendarische blauw (Blue Malte) en daar komt de Clio Gordini nu bij. Het model vervangt de GT-versies.

De Renault Clio Gordini kan worden geleverd met de 1.6 liter benzinemotor met 133 pk en met de 86 pk sterke 1.5 dCi-diesel. Tot zover de voornaamste verschillen met de Clio RS II Gordini, want optisch lijken de brave versies erg veel op dat bommetje die weliswaar enkel met twee portieren te verkrijgen is. De meer alledaagse Clio Gordini is er ook als vijfdeurs.

GT-uitrusting De toegevoegde Gordini-uitvoering van de Renault Clio is gebaseerd op het uitrustingsniveau van de GT die het veld moet ruimen. De Clio GT had al een ietwat sportieve inborst, maar met het zo kenmerkende Gordini-exterieur en interieur wordt dat naar een nog hoger niveau getild. Een sportonderstel is standaard, evenals 16 inch lichtmetaal en een uitlaat met twee pijpjes. In het interieur tref je bijvoorbeeld een met leer bekleed stuurwiel en afwijkende kleuraccenten afhankelijk van de gekozen kleurencombinatie. Uiteraard ontbreken de Gordini-badges ook niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Nikola Badger is de zoveelste elektrische pick-up truck

Autonieuws

Fiat 500 en Panda Hybrid zijn erg gunstig geprijsd

Autonieuws

Mag je straks geen grote SUV meer rijden?

Autonieuws
Ontdek meer