Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Spyker B6 Venator Spyder – Spyker B6 Venator wordt dakloos

Verliesgevend of niet, Spyker presteerde tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance haar tweede studiemodel van dit jaar. Na de B6 Venator die het merk in Genève onthulde. toonden de Nederlanders ditmaal de B6 Spyder.

'Spyker is toch een Nederlands automerk, dus vanwaar een richtprijs in dollars en niet in euro's?' Klopt, maar het onthullen van de B6 Venator Spyder tijdens het in Californië gehouden Pebble Beach Concours d'Elegance heeft daar alles mee te maken. Daarnaast denkt Spyker dat een groot deel van haar klanten Amerikanen zullen zijn.

Artega Vooralsnog is de B6 Venator Spyder, net als de Coupé, nog een concept. Onderhuids gaat echter al redelijk vergevorderde techniek schuil. De nieuwe 4,35 meter langer Spyker is namelijk gebaseerd op de al langer bekende Artega GT. De aandrijving geschiedt via een dwarsgeplaatste, midscheeps geplaatste V6 met 375 pk die de achterwielen aanstuurt. Verder belooft het merk een bijna ideale gewichtsverhouding van 42/58 tussen respectievelijk vóór en achter. En de B6 Spyder is ondanks extra verstevigingen aan het chassis (vanwege het ontbreken van een dak) relatief licht. De weegschaal wijst niet meer dan 1.400 kilogram aan en dat dankzij het gebruik van veel aluminium (chassis) en carbon (carrosserie).

De aanhouder wint Hoewel Sypker er financieel nog altijd niet florissant voorstaat, gaat het onwrikbaar door met het introduceren van nieuwe auto's. De op de flanken geplaatste tekst “Nulla tenaci invia est via” wat 'voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar' betekent bevestigt nog maar eens dat Spyker niet zomaar opgeeft. Als ze dat volhouden zou de B6 Venator Coupé tegen het naderen van 2015 in de showroom moeten staan. De Spyder volgt iets later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Geen autofabrikant gaat Europese CO2-norm van 95 gram halen'

Autonieuws

Autosalon in Brussel verstoord door 187 klimaatactivisten

Autonieuws

MG is terug – maar dan anders

Autonieuws
Ontdek meer