Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Twin Clutch SST – Twin Clutch SST voor Mitsubishi Outlander

Mitsubishi presenteert een automaat met dubbele koppeling voor de Outlander. Vanaf begin 2009 zal de Outlander 2.2 Di-D leverbaar worden met deze snel schakelende automaat.

Twin Clutch SST, zo heeft de DSG-transmissie van Mitsubishi voluit. De transmissie debuteerde in de nieuwe Lancer Evolution en zal de komende jaren in meerdere modellen van Mitsubishi worden toegepast. Naar de LAncer Evolution heeft de Outlander de primeur.

De voordelen

Het geavanceerde Twin Clutch SST-systeem schakelt bliksemsnel, zeker in vergelijking met een manuele versnellingsbak. De voordelen ten opzichte van een automatische transmissie zijn een lager brandstofverbruik en dito uitlaatemissies, alsmede een geminimaliseerd vermogensverlies. We zien zelfs een verbetering in acceleratie ten opzichte van de handgeschakelde versies.

Begin 2009

De compleet met schakelflippers, twee schakelprogramma's (Normaal/Sport) en een Hill Start Assist-functie uitgeruste Outlander 2.2 Di-D Twin Clutch SST zal voor het eerst begin oktober worden tentoongesteld op de Parijse autosalon. De marktintroductie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 plaatsvinden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Review: Honda Jazz Hybrid (2020)

Autonieuws

1999 - 2019: Aantal verkeersdoden onder automobilisten sterk gedaald

Autonieuws

Prijs elektrische Renault Twingo Z.E. gaat Nederlanders teleurstellen

Autonieuws
Ontdek meer