Ga naar hoofdinhoud

Nieuws: Volkswagen Golf Cabrio – In Genève: Golf Cabrio en Tiguan

De Autosalon van Genève vindt pas begin maart volgend jaar plaats en nu al druppelt er informatie binnen over de primeurs aldaar. Zo zal Volkswagen naar Zwitserland afreizen met twee debutanten: de vernieuwde Tiguan én de derde generatie van de Golf Cabrio.

Op het moment dat de mondiale autoshow in Genève aanvangt is het driekwart jaar geleden dat we de vernieuwde Tiguan zagen opduiken in een brochure. Volkswagen deed net alsof zijn neus bloedde in de hoop dat dit gelekte nieuws snel overwaaide. Het werkt want sinds medio dit jaar hebben we niets meer van hem vernomen. Nu krijgen we van onze bronnen te horen dat Volkswagen hun compacte crossover in zijn nieuwe jas op de autosalon in Genève gaat onthullen.

DSG De meeste veranderingen aan de Tiguan vinden plaats aan de carrosserie. De neus met de massieve chromen grille verdwijnt en maakt plaats voor het nieuwe familiegezicht met de brede lamellen. De koplampen zullen in de geest van de Touareg zijn en dit geldt eigenlijk voor het gehele front. Aan de achterzijde bevinden zich hertekende koplampen die eventueel net als vóór uit te rusten zijn met LED-dagrijverlichting. Aan het interieur zijn slechts subtiele wijzigingen met een rijkere standaarduitrusting. Ook het motorengamma ondergaat geen spectaculaire aanpassingen. De grootste vernieuwing is waarschijnlijk de mogelijkheid tot het kunnen bestellen van de DSG-transmissie in combinatie met de kleinere motoriseringen.

Golf Cabrio Naast de vernieuwde Tiguan pakt Volkswagen in Genève uit met een nieuwe generatie Golf Cabrio. 'Botst dat niet met de recent gefacelifte Eos zou je zeggen?' Volgens Autotelegraaf, de bron, dat namens Volkswagen spreekt niet want de Golf Cabrio zal op een ander niveau in de markt opereren. Hij is ten eerste iets kleiner en wordt net als de voorgaande twee generatie voorzien van een inklapbare softtop in plaats van een hardtop zoals de Eos. Naar verluidt is de kapconstructie afkomstig van de Audi A3 Cabriolet. Dat maakt de Golf Cabrio relatief goedkoper te produceren waardoor hij onder het prijsniveau van de Eos komt te zitten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Waarom de DS 9 ons akelig bekend voorkomt

Autonieuws

Supersportwagentje pesten in de nieuwe Volkswagen Touareg R

Autonieuws

'Het laden van elektrische auto's in parkeergarages moet verboden worden'

Autonieuws
Ontdek meer