Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Volkswagen Touareg – Abt sportsline Touareg

In 2002 kwam Volkswagen met de Touareg op de markt. De SUV uit Wolfsburg was niet alleen voor Volkswagen, maar ook voor Abt nieuw terrein. De tuner uit Kempten heeft dan ook enige tijd na moeten denken of men zich wel op dit terrein wilde begeven.

Eenmaal deze weg ingeslagen kunnen zowel Abt als Volkswagen terugkijken op een absolute successtory. Met de komst van de vernieuwde Touareg is Abt er dan ook spoedig bij om ook deze SUV een stukje extra sportiviteit te kunnen bieden. Spoilers en verbrede wielkasten

De nieuwe koplampen en verchroomde grille geven de Touareg in de basis al een stoerdere uitstraling. Abt benadrukt dit met een nieuwe voorspoilerlip, een gepolijst aluminium grille en verbrede wielkasten. Door de wielkasten in een afwijkende kleur te spuiten benadrukt Abt niet alleen de sportiviteit van het door hun getunede exemplaar, maar bovendien de off-road kenmerken van de Touareg. Verder pronkt op de achterklep een spoiler en is de achterbumper opnieuw vormgegeven. Het geheel krijgt een extra dimensie dankzij de vier dikke uitlaatpijpen die opvallend door de achterbumper heen prikken. De Touareg is door Abt bovendien te voorzien van 19, 20 of 22 inch lichtmetalen wielen in vijfspaaks design.

Tuning benzine- en dieselmotoren Touareg

Bij enkel optische tuning heeft Abt het niet gelaten. Zo heeft de tuner een speciale module ontwikkeld voor de luchtvering en is er een extra krachtig remsysteem gemonteerd. De drie leverbare dieselmotoren hebben stuk voor stuk een vermogenswinst weten te realiseren. De 2.5 TDI werd door Abt getuned van 174 naar 195 pk en de populaire 3.0 TDI kreeg er 45 pk bij waardoor deze nu 270 pk op de wielen weet over te brengen. De machtige 5.0 liter V10 TDI (standaard: 313 pk) werd door Abt getuned tot een indrukwekkende 360 pk. Wat benzinemotoren betreft nam Abt de V8 onder handen. De 4.2 liter achtcilinder levert in de VS8-R een vermogen van 500 pk, ofwel een vermogenswinst van maar liefst 150 pk! In combinatie met de stoere en sportieve uitstraling maakt deze Touareg de S in SUV zonder meer waar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Gefacelifte Jaguar E-Pace ook als plug-in hybride

Autonieuws

De BMW M4 Competition Kith is meer dan een modepopje

Autonieuws

Tesla lanceert Full Self-Driving, maar zegt dat het niet veilig is

Autonieuws
Ontdek meer