Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ook Hyundai komt met elektrisch submerk: Ioniq

Volvo heeft Polestar, Volkswagen heeft ID en Hyundai heeft straks Ioniq. De modelnaam van de Hyundai Ioniq wordt een merknaam. Tussen nu en 2023 komen er drie elektrische auto's op de markt: de Ioniq 5, Ioniq 6 en Ioniq 7.

Daarmee volgt Hyundai het weinig fantasievolle naamschema van Polestar, dat is begonnen met de Polestar 1 en Polestar 2. Ioniq komt voort uit de Hyundai Ioniq, die sinds 2016 op de markt is als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto. Het eerste model van het submerk hebben we reeds als concept car gezien, want de Ioniq 5 is gebaseerd op de retrofuturistische Hyundai 45 Concept EV, die vorig jaar zijn debuut maakte op de IAA Frankfurt. De Ioniq 6 wordt een sportsedan, de Ioniq 7 een grote crossover.

Ioniq-modellen met actieradius van 450 kilometer

Alle drie staan op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) en krijgen een actieradius van ten minste 450 kilometer. Bovendien zijn ze allemaal uitgerust met een snellaadfunctie, waarmee de batterij - volgens Hyundai - in slechts 20 minuten kan worden opgeladen. Hyundai heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2025 de wereldwijde marktleider te worden op het gebied van batterij-elektrische voertuigen. In dat jaar streeft het Koreaanse merk naar een verkoop van 560.000 elektrische auto's.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Elektrische Opel Mokka-e stukken duurder dan Corsa-e

Autonieuws

Waarom de nieuwe Renault Arkana veel meer is dan een Captur Coupé

Autonieuws

Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam

Autonieuws
Ontdek meer