Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Prijs elektrische Renault Twingo Z.E. gaat Nederlanders teleurstellen

In Duitsland is de prijs van de elektrische Renault Twingo Z.E. bekend gemaakt. Het bedrag is even schrikken, want na de onthulling van de Renault Twingo Z.E. in februari, hoopten we dat het de goedkoopste elektrische auto van Nederland zou worden.

In Duitsland gaat de Renault Twingo Z.E. maar liefst 25.666 euro kosten, berichten onze collega’s van Auto Zeitung. Dat is veel geld voor een elektrische stadsauto met een klein accupakket met een capaciteit van 22 kWh die nota bene niet kan snelladen.

Ter vergelijking: de drieling van Volkswagen (VW e-Up, Skoda Citigo e-iV en Seat Mii Electric) heeft een groter accupakket van 36,8 kWh en beschikt wel over een snellaadmogelijkheid. En ze zijn iets voordeliger in aanschaf.

Renault Twingo Z.E Vibes-uitvoering

25.666 euro is trouwens de prijs van de gelimiteerde Renault Twingo Z.E Vibes-uitvoering met 16-inch lichtmetaal, stoere strepen en een kleurrijk interieur. Er is sprake van dat Renault later met goedkopere uitvoeringen komt.

De kans is groot dat de Renault Twingo Z.E in Nederland ongeveer even duur wordt. We kunnen geen redenen bedenken waarom de elektrische stadsauto bij ons goedkoper in de markt gezet zou worden. Schrale troost: je kunt hem tenminste kopen, de drieling van Volkswagen is voor dit jaar uitverkocht.

renault-twingo-2020-30-2

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer