Ga naar hoofdinhoud

Rolls-Royce breekt eigen verkooprecord dankzij populaire Cullinan

Waar Aston Martin te kampen heeft met tegenvallende verkopen, daar breekt Rolls-Royce record na record. In 2018 ging het merk voor het eerst in zijn geschiedenis door de grens van 4000 verkochte auto’s heen. Peanuts vergeleken met vorig jaar, want daarin slechtte Rolls-Royce zelfs de 5000-barrière.

Om je een idee te geven van de explosieve groei van de luxefabrikant. In 2017, 2018 en 2019 gingen de Rolls-Royce-verkopen van 3362 naar 4107 naar 5152. Die stijging komt vooral op het conto van de nieuwe Cullinan, die een enorme populariteit geniet. Daarbij doen ook de Black Badge-varianten van de Ghost, Wraith en Dawn het goed. Volgens Rolls-Royce komen daar vooral jongere kopers op af.

Opvolger voor Rolls-Royce Ghost

Waarschijnlijk zal de groei dit jaar afzwakken, aangezien de Cullinan-piek over zijn hoogtepunt heen is. De ultieme luxe-suv was in 2019 goed voor 40 procent van de Rolls-Royce-verkopen. De Ghost is inmiddels uit productie. Het bestverkochte Rolls-Royce-model ooit krijgt eind dit jaar een opvolger. Rolls-Royce werkt nu aan de elektrificatie van zijn gehele leveringsprogramma.

rolls-royce-cullinan-2020-2-1

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer