Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Het plan van het in Estland gevestigde Nobe Cars was altijd om via crowdfunding geld te verzamelen en daarmee hun eerste auto in productie te nemen. De auto in kwestie is een elektrische driewieler. Hoewel dat saai klinkt, is de Nobe 100 net zo begeerlijk als een Ferrari.

Op crowdfundingwebsite Indiegogo kun je nu een van tien exemplaren van de Nobe 100 reserveren. Hij kost € 25.733. Dat is inclusief 19 procent vroegevogelkorting. Als de Nobe 100 in 2021 beschikbaar wordt voor het grote publiek, gaat hij € 31.944 (= $ 35.000) kosten. Je kan kiezen uit drie kleuren: rood, zwart of blauw.

nobe-100-2019-29-1

Nobe 100 range en batterijkoffer

De Nobe 100 ziet er zowel op foto's als op papier goed uit. Hij heeft driewielaandrijving, weegt maar 600 kilo en rijdt 110 km/h. De range bedraagt 210 kilometer. Er komt ook een Nobe 100GT die 130 km/h gaat en een bereik heeft van 260 kilometer. Dat kun je opkrikken tot 310 kilometer met de optionele 'batterijkoffer' van 5 kWh. Hoe ziet een batterijkoffer eruit? Waarom heeft geen enkele andere elektrische auto zo'n handige James Bond-gadget?

Waarschuwing

Klinkt het allemaal te mooi om waar te zijn? Misschien wel. Het streefbedrag van de Indiegogo-campagne is een argwanend lage 89 mille. Wat kun je als beginnend automaker nou met 89 mille? Bovendien start de beschrijving met de kanttekening dat het team 'nog geen werkende demo heeft gebouwd voor hun concept'. Geen demo? Wat is het rode autootje dat we op de foto's zien dan?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Autonieuws

Interview Max Verstappen: "Een overwinning is inmiddels niet meer goed genoeg"

Autonieuws

Eerste Renault Mégane Plug-in Hybrid is er vanaf 30.990 euro

Autonieuws
Ontdek meer