Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Seat passeert magische grens

In het eerste halfjaar van 2019 verkocht Seat meer auto's dan ooit tevoren binnen zes maanden. Met een verkooptoename van ruim 24 procent is Nederland de op één na snelst groeiende markt voor het Spaanse merk.

De snelst groeiende markt voor Seat is op dit moment Denmarken. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten de Denen 3500 Seats, wat ten opzichte van vorig jaar een groei van 26,6 procent betekent. Tweede groeimarkt is zoals gezegd Nederland. Maar met 6300 Seats is ons land heel ver verwijderd van thuisland Spanje. Van januari tot en met juni van dit jaar gingen daar 64.200 Seats over de dealerdrempel.

Toch is Spanje niet de grootste afzetmarkt voor Seat. Met ruim 66.500 auto's is het Duitsland dat deze rol voor zichzelf opeist. Een goede derde is Mexico, met 57.300 verkochte Seats tot nu toe.

seat-autoverkopen-2019-4

Meer dan 300.00 Seats verkocht

Wereldwijd zag Seat zijn afzet groeien met 8,4 procent. Het eerste halfjaar bracht de fabrikant niet minder dan 314.000 auto's aan de man. Daarmee ging Seat voor het eerst in zijn bestaan over de magische grens van 300.000 duizend auto's heen.

Cupra ook in de lift

Bij die ruim 300.000 Seats vallen de 12.700 Cupra's in het niet, al klinkt een relatieve verkoopstijging van ruim 73 procent dan wel weer indrukwekkend.

Seat in Nederland achter Tesla

In Nederland is de Ibiza verreweg het populairste model van Seat, op geringe afstand gevolgd door de Arona, Leon en Ateca. In ons land neemt Seat met 6073 verkochte auto's tot dusver de 17e plaats in beslag, vlak achter Tesla (6240), Nissan (6686) en Audi (6780).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Elektrische Opel Mokka-e stukken duurder dan Corsa-e

Autonieuws

Waarom de nieuwe Renault Arkana veel meer is dan een Captur Coupé

Autonieuws

Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam

Autonieuws
Ontdek meer