Ga naar hoofdinhoud

Smart EQ Fortwo, Fortwo Cabrio en Forfour: oude wijn in nieuwe zakken

Smart is en blijft het zorgenkindje van Daimler. Het minimerk draait al jaren verlies en zat enige tijd geleden zelfs op de schopstoel. Toch houdt Smart vol. Met op de IAA in Frankfurt de nieuwe EQ Fortwo, Fortwo Cabrio en Forfour.

Begin dit jaar nam Geely een belang van vijftig procent in Smart. De Chinese fabrikant – eigenaar van Volvo, Lotus en Proton – gaat samen met Daimler een joint venture oprichten en Smart omvormen tot een volledig elektrisch merk. Deze nieuwe EQ Fortwo, Fortwo Cabrio en Forfour komen nog niet voort uit die samenwerking.

Ander smoelwerk

Hoewel, nieuw … Ze hebben een ander smoelwerk gekregen. Want onderhuids hebben ze gewoon de elektrische aandrijflijn die Smart twee jaar geleden introduceerde. Dat betekent dat ze 82 pk leverende elektromotor hebben, die van 'peut' wordt voorzien door een 17,6-kWh batterij.

NEDC-actieradius

En dat levert een NEDC-actieradius op van niet meer dan 159 kilometer. Yep, NEDC … Dus de echte actieradius is nog een stuk lager. Net als Honda beroept Smart zich op het 'dat is genoeg voor het dagelijkse woon-werkverkeer'-argument.

smart-eq-facelift-2019-36-4

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit is waarom de Duitse politie invallen deed bij Mitsubishi

Autonieuws

Hyundai en Kia steken 100 miljoen euro in Britse elektrostart-up

Autonieuws

15 gemeenten goed voor helft auto-inbraken 2019

Autonieuws
Ontdek meer