Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Sony verrast op CES met eigen elektrische auto: de Vision-S

Verrassend! Sony heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn eigen elektrische auto gepresenteerd: de Vision-S. Het apparaat dient met name als etalage voor de automobiele technologie van de techgigant. De Vision-S gaat waarschijnlijk niet in productie.

Sony is niet scheutig met details, maar we weten dat de Vision-S twee elektromotoren heeft met samen 545 pk. Over een actieradius wordt niet gesproken. Wel meldt Sony dat de Vision-S in 4,8 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat en een topsnelheid van 240 km/h haalt.

Platform van Magna Steyr

De Tesla Model 3-achtige zakenauto staat op een platform van Magna Steyr. Voor de ontwikkeling van de Vision-S werkte Sony samen met onder meer Bosch, NVIDIA, Qualcomm, ZF, Blackberry en Continental.

Byton M-Byte

Het studiemodel is uitgerust met 33 sensoren, waarmee het interieur en de omgeving van de auto in de gaten wordt gehouden. Achter het stuur word je – zoals ook in de Byton M-Byte – enorm afgeleid door een reusachtig scherm, dat zich over de hele breedte uitstrekt.

sony-vision-s-2020-2-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Renault gaat 20 procent van zijn modellen schrappen

Autonieuws

Zo gaan zelfrijdende Land Rovers voorkomen dat je wagenziek wordt

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws
Ontdek meer