Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Tesla Model S Plaid onthuld: 320 km/h en 840 km actieradius

Tijdens Tesla Battery Day heeft Elon Musk de indrukwekkende specificaties van de Model S Plaid onthuld. Dit nieuwe sportieve topmodel van de Model S-lijn heeft één doel in het leven: de Nürburgring-rondetijden van 's werelds snelste productie-auto's vermorzelen.

De cijfers die Elon Musk belooft, zijn ronduit indrukwekkend. De Tesla Model S Plaid topsnelheid bedraagt 320 km/h en hij sprint in minder dan 2,1 seconden van 0 naar 100 km/h. In minder dan 2,1 seconden! Ik laat soms scheten die langer duren.

Tesla Model S Plaid actieradius: ruim 840 kilometer

De Tesla Model S Plaid wordt aangedreven door niet twee maar drie elektromotoren. In combinatie met een reusachtig accupakket waarvan we de capaciteit alleen maar kunnen raden (120 tot 140 kWh), komt de Model S Plaid-actieradius uit op ruim 840 kilometer. Fun fact: de huidige Model S Long Range heeft een bereik van ‘maar’ 610 kilometer.

De snelste Model S ooit komt pas eind 2021 op de markt, maar je kunt ‘m nu al bestellen voor 139.990 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Gefacelifte Jaguar E-Pace ook als plug-in hybride

Autonieuws

De BMW M4 Competition Kith is meer dan een modepopje

Autonieuws

Tesla lanceert Full Self-Driving, maar zegt dat het niet veilig is

Autonieuws
Ontdek meer